Connect with us

technokrata

Spektrum TV HD-ben

Smart home

Spektrum TV HD-ben

Nagyfelbontású adások már a kisebb digitális csomaghoz is.

Az új típusú, nagyfelbontású, nagyképernyős HD és HD-ready tévékészülékek terjedésével párhuzamosan a hazánkban elérhető HD tévéadások száma is fokozatosan egyre növekszik. A UPC Magyarország két évvel ezelőtt az elsők között indította el kábelhálózatán a nagyfelbontású televíziózást, eredetileg három HD-csatornát kínálva. Mára a kínálat csaknem háromszorosára bővült: az Eurosport és a National Geographic HD után a közszolgálati m1 és m2 mellett az ATV nagyfelbontású adása, illetve a filmcsomagok előfizetői számára az HBO HD és a Filmbox HD is elérhető.

Mostantól már a legújabb hazai nagyfelbontású műsor, a Spektrum HD adása is a kínálat részét képezi, amely a HD-lehetőségre előfizető minden ügyfélnek automatikusan, többletdíj nélkül a rendelkezésére áll. Az immár 15 éves magyar ismeretterjesztő csatorna ezzel párhuzamosan megújult, frissebb, modernebb arculatot kapott és tartalmában is átalakult. A szélesvásznú 16:9-es képaránnyal sugárzott adásban olyan vadonatúj műsorok is láthatóak, mint a Kozmikus kilátások, a Leplezetlen jövő, A Föld legforróbb pontja, melyek olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mi lesz az emberiség sorsa, mi történik a Földdel és milyen meglepetéseket tartogat még számunkra a 21. század. A világegyetem és az emberiség múltjának, jelenének és jövőjének eddig feltáratlan titkaival foglalkozik a hétköznaponként este fél 10-kor jelentkező UniverZoom.

Spektrum TV

Az amerikai futball, a baseball és más amerikai sportokat kedvelő előfizetők kérését figyelembe véve a UPC ismét elérhetővé tette az ESPN America műsorát digitális kábeltelevíziós szolgáltatásában. A csatorna egyelőre még normál (SD) képfelbontással érhető el, mivel jelenleg csak ez a változat tartalmazza a széles körben kedvelt NFL bajnokságot. Hamarosan azonban már az ESPN America is HD minőségben, az NFL-t is magába foglaló tartalommal lesz elérhető.

HD-opció és DVR már a kisebb csomaghoz is
Az ESPN America HD-val összesen már kilencre emelkedik a UPC kábelhálózatán elérhető nagyfelbontású tévéadások száma. Ezek a korszerű programok mától már a kisebbik (bronze) digitális tévés csomaghoz is megrendelhetők, nem csupán a nagyobbik (gold) csomag előfizetői számára érhetőek el. Jelenleg így már 6.000 forintos havidíjjal is hozzáférhetők a HD-adások, 43 más digitális tévéműsor mellett. A HD-lehetőséget választóknak a UPC beépített digitális videorögzítővel is ellátott médiabox vevőkészüléket biztosít, így a magas minőség mellett egyben a sugárzott műsorok megállítása, visszatekerése vagy rögzítése is lehetővé válik számukra.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp