Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcstechnológia és művészet – Andy Warhol 3D-ben

Smart home

Csúcstechnológia és művészet – Andy Warhol 3D-ben

A világ legvékonyabb LED tévéi és a harmadik dimenzió találkozása.

Andy Warhol a huszadik század népszerű képzőművészeti irányzatának, a pop-artnak legismertebb képviselője, kinek erősen ellentmondásos, de felettébb ikonikus személyisége a mai napig foglalkoztatja a művészetpártoló, laikus közönség és a művészettörténészek többségét is.

A reklámszakemberből művésszé és 20. századi kultuszfigurává lett, ruszin származású Warhol Marilyn Monroe-sorozatával, Campbell’s dobozaival, virágos képeivel, Diana Ross és Mao Ce Tung portréjával, Ladies and Gentlemen-szériájával vált világszerte ismertté. A modern képzőművészet mellett a filmiparban is letette névjegyét, főként az unalom témakörét fókuszba téve. Mondásai mai napig szállóigeként röpködnek a köztudatban: a 15 perc hírnév, a sok szalonnával és egyben tévécsatornával rendelkező ideális feleség képe, a minél hosszabb ideig tartó eljegyzésbe vetett hit ismerősen csengenek a 21. század embere számára is. 

Samsung Andy Warhol 3D

A művész a halála előtti időszakban az akkor induló 3D animációs technikákkal szerette volna létrehozni saját virtuális képmását. Ez a kísérlet a technika akkori korlátai miatt végül nem valósulhatott meg.

A Samsung támogatásával létrejött 3 dimenziós kiállítás 2010. augusztus 27. – szeptember 1. között tekinthető meg, ezzel tisztelegve a művész alkotásai és álmai előtt. A tárlat egyik érdekessége, hogy a képeket magyarországi filmesek alakították 3 dimenzióssá az Andy Warhol foundation jóváhagyásával. A valódi térélményt nyújtó alkotásokat a világ jelenleg talán legvékonyabb 3D TV készülékein, a 9000-es sorozatú Samsung LED TV-ken tekinthetik meg a látogatók.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés