Connect with us

technokrata

Csúcstechnológia és művészet – Andy Warhol 3D-ben

Smart home

Csúcstechnológia és művészet – Andy Warhol 3D-ben

A világ legvékonyabb LED tévéi és a harmadik dimenzió találkozása.

Andy Warhol a huszadik század népszerű képzőművészeti irányzatának, a pop-artnak legismertebb képviselője, kinek erősen ellentmondásos, de felettébb ikonikus személyisége a mai napig foglalkoztatja a művészetpártoló, laikus közönség és a művészettörténészek többségét is.

A reklámszakemberből művésszé és 20. századi kultuszfigurává lett, ruszin származású Warhol Marilyn Monroe-sorozatával, Campbell’s dobozaival, virágos képeivel, Diana Ross és Mao Ce Tung portréjával, Ladies and Gentlemen-szériájával vált világszerte ismertté. A modern képzőművészet mellett a filmiparban is letette névjegyét, főként az unalom témakörét fókuszba téve. Mondásai mai napig szállóigeként röpködnek a köztudatban: a 15 perc hírnév, a sok szalonnával és egyben tévécsatornával rendelkező ideális feleség képe, a minél hosszabb ideig tartó eljegyzésbe vetett hit ismerősen csengenek a 21. század embere számára is. 

Samsung Andy Warhol 3D

A művész a halála előtti időszakban az akkor induló 3D animációs technikákkal szerette volna létrehozni saját virtuális képmását. Ez a kísérlet a technika akkori korlátai miatt végül nem valósulhatott meg.

A Samsung támogatásával létrejött 3 dimenziós kiállítás 2010. augusztus 27. – szeptember 1. között tekinthető meg, ezzel tisztelegve a művész alkotásai és álmai előtt. A tárlat egyik érdekessége, hogy a képeket magyarországi filmesek alakították 3 dimenzióssá az Andy Warhol foundation jóváhagyásával. A valódi térélményt nyújtó alkotásokat a világ jelenleg talán legvékonyabb 3D TV készülékein, a 9000-es sorozatú Samsung LED TV-ken tekinthetik meg a látogatók.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp