Connect with us

technokrata

Canon PowerShot S95 – azonnali, kreatív eredmények

Smart home

Canon PowerShot S95 – azonnali, kreatív eredmények

Az eredmény egy olyan kép, amely hasonlóan rögzíti a fény és az árnyék részleteit, mint ahogy a fényképész látja.

A Canon PowerShot S95 váza 29,5 mm vastag, továbbfejlesztett többfunkciós tárcsával rendelkezik, valamint a jobb fogás és a csúszásgátlás érdekében az EOS 7D modelleken található külső borítás fedi. Az edzett üveg előlappal ellátott 7,5 cm (3,0”), 461 000 pixeles PureColor II G LCD kijelző vakító fényben is jobban látható, valamint erősebb, nagyobb kontrasztot és nagy-látószöget biztosít a felhasználók számára. A Lejátszási módban elérhető új RGB hisztogrammal a fényképészek azonnal és részletesen ellenőrizhetik a felvételek expozícióját.

Nagyérzékenységű 10,0 megapixeles CCD érzékelőből és a DIGIC 4 processzor kombinációjából álló Canon HS rendszert tartalmaz, amely gyenge fényviszonyok között is helyt áll. Ennek köszönhetően a fényképezőgép teljes felbontás esetén akár ISO 3200 érzékenységet kínál, és minden ISO érzékenység mellett csökkenti a zaj előfordulását. A felhasználók az Auto ISO módban saját paramétereiket is megadhatják, valamint a felvétel során használni kívánt maximális ISO érzékenységet is korlátozhatják.

Gyenge fény üzemmódban a fényképezőgéppel ISO 320 és ISO 12800 közötti ISO értéktartomány érhető el és 2,5 megapixel felbontású képek rögzíthetők. Az ISO beállításokkal és a fehéregyensúly kézi vezérlésével, a Gyenge fény módban a sötétebb körülmények között készített felvételek jobban beállíthatók, így a felhasználók pontosan úgy rögzíthetik a gyenge megvilágítású környezet hangulatát, ahogyan látják. A Gyenge fény mód gyorsabb, akár másodpercenkénti 3,9 felvétel készítését is lehetővé teszi.

Canon Powershot S95

Az új PowerShot S95 nagyérzékenységű érzékelője segítségével – mely a hagyományos érzékelő típusoknál nagyobb dinamikus tartományt biztosít – vaku nélkül is megfelelően exponált felvételek készíthetők. Ennek eredményeképpen jobb a tónustartomány ábrázolása. Az f/2.0 Canon objektív több fényt juttat a fényképezőgépbe, valamint megkönnyíti a magasabb zársebességek használatát és a mozgó tárgyak mozgásának kimerevítését.

28mm nagy-látószögű objektívje 3,8-szoros optikai zoomot biztosít, így a felhasználók közelebb kerülhetnek a távoli témákhoz. Optikai képstabilizátora (IS) ellensúlyozza a fényképezőgép elmozdulását, ezáltal csökkenti a kép életlenségét. Sötétebb környezetben is lehetővé teszi a felvételt, valamint a körülbelül a 4 értékkel hosszabb zársebesség használatát, mint ami egyébként szükséges lenne egy éles kép készítéséhez. A Hybrid IS a közeli felvételeknél megelőzi a kép elhomályosodását, valamint ellensúlyozza a makró fényképezés esetén hangsúlyosabban jelentkező elfordulást és elmozdulást.

Továbbfejlesztett objektív vezérlőgyűrűjével számos felvételi beállítás megadható, mint például az ISO (1/3 lépésekben), a zársebesség, a blende, a fókusz és az expozíció-kompenzáció. Az egyéni beállítási lehetőségekkel a felhasználó a különböző felvételi módokban előre beállíthatja a többfunkciós tárcsa és az objektív vezérlőgyűrű funkcióját. Kijelölhet egy gyorselérési gombot is, amelynek segítségével azonnal hozzáférhet az előre kiválasztott funkciókhoz, és így könnyen elérheti a beállításokat felvétel közben is.

A felhasználók a mozgó tárgyak követéséhez vagy kreatív kompozíciók összeállításának elősegítéséhez az új Szervo AF módban kiválaszthatják a kép közepén található témákat, és követhetik őket, ha elmozdulnak, vagy ha újra összeállítják a képet. Az ügyfelek visszajelzései alapján a többfunkciós tárcsa kezelése szintén megváltozott. A hangsúlyosabb „kattanó” mechanizmusnak köszönhetően megakadályozható a beállítások véletlen módosítása. A mindennapi használat megkönnyítése érdekében megváltozott a „Ring Func.” és az „On/Off” gombok helye is.

HD videók sztereó hanggal
A PowerShot S95 géppel 720p HD 24 kép/másodperc sebességgel, sztereó hanggal ellátott videó is rögzíthető. Videó módban a Miniatűr effektus az alacsonyabb képsebességgel készített felvételek esetében „felgyorsított stílusú” videókat eredményez, melyek szinte makettként ábrázolják a témát. Az integrált, CEC-kompatibilis HDMI csatlakozónak köszönhetően a videók és állóképek megtekintése egyszerű, és egy kompatibilis HDTV és egy távirányító használatával közvetlenül beállítható.

Magas dinamika tartomány módban a felhasználók magas kontrasztú jeleneteket rögzíthetnek hasonlóan ahhoz, ahogy az emberi szem látja azokat. A PowerShot S95 a hagyományos fényképezőgépek korlátait átlépve ugyanarról a jelenetről három különböző expozícióval készít felvételt, mielőtt elemzi és kombinálja a képeket, hogy a fényképezőgépen belül egyetlen képet alkosson belőlük. Az eredmény egy olyan kép, amely hasonlóan rögzíti a fény és az árnyék részleteit, mint ahogy a fényképész látja.

Azonnali, kreatív eredmények
A készülék a különböző képességű fotósok által igényelt beállítási szinteknek megfelelő számos felvételi módot tartalmaz. A teljes kézi vezérlés és a blende-előválasztás (Av), a zárelőválasztás (Tv) és a Program AE módok mellett integrált Smart Auto üzemmóddal is rendelkezik. Az integrált Smart Auto technológia automatikusan észleli a jelenet jellegét, és 28 jelenettípus közül kiválasztja az optimális beállítást. A felhasználói felületen megjelenő tippek és javaslatok végigvezetik a felhasználót a fényképezőgép menüjén, és a kiválasztás előtt rövid magyarázatot nyújtanak az egyes funkciókról.

Az Intelligens vakuexpozíció a felvételkészítés körülményeinek megfelelően szabályozza a vakuszinteket, melynek köszönhetően minden esetben – a gyengén megvilágított szobáktól a vakító napsütésig – tökéletesen exponált felvételek készíthetők. A többféle képarányú felvételt kínáló PowerShot S95, támogatja a 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 és 4:5 formátumokat egyaránt: a felhasználó a kép készítése közben kiválaszthatja, hogy melyik kompozíciót és eredményt kívánja rögzíteni. Így a téma vagy a kép kívánt felhasználási módja szerint készíthető el a felvétel, és sincs szükség utómunkálatokra.

A vezeték nélküli tartalomátvitelt a beépített Eye-Fi connected functions támogatja, mely lehetővé teszi a távoli feltöltést olyan képmegosztó webhelyekre, mint a Canon Image Gateway. A fényképezőgép felhasználói felületén egy külön Eye-Fi részt alakítottak ki, mely letiltja az automatikus kikapcsolási funkciót, miközben az Eye-Fi kártya adatokat továbbít. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a tartalmakat egyszerűen, megszakítás nélkül továbbítsák.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle