Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napelemgyártás Európában

Smart home

Napelemgyártás Európában

Egyre környezettudatosabbak vagyunk – felfutóban a kontinens alternatív energiatermelést biztosító eszközeinek gyártása.

Decembertől duplájára növeli a walesi Wrexhamben található szilíciumkristályos napelem-gyártó üzem kapacitását a Sharp. A 2004-ben megnyitott gyár jelenlegi évente 250 megawattos teljesítményét a növekvő igények kielégítése végett emelik évi 500 megawattra.

Sharp wrexhemi uzem.jpg

Emellett az Enel Green Power és az STMicroelectronics cégekkel közös vállalat (3Sun S.r.l.) 2011 második felétől megkezdi a vékonyfilmes napelemek gyártását az ST olaszországi üzemében. A szicíliai Cataniában található gyárban eleinte évi 160 megawatt összteljesítményű napelemet gyártanak majd, amit a későbbiekben 480 megawatt teljesítményig emelnek. Az itt gyártott berendezéseket Európában és a Földközi tenger térségében értékesítik.

A Sharp és az Enel Green Power létrehozott egy másik közös vállalatot is. Az Enel Green Power & Sharp Solar Energy S.r.l (ESSE) független energiatermelőként napenergiát hasznosító erőművek fejlesztésével, építésével és üzemeltetésével foglalkozik majd. 2016 végéig összesen több mint 500 megawatt teljesítményű erőművet hoz létre, amelyekhez a 3Sun által gyártott napelemeket használja majd. Az ESSE az Európából, a Közel-Keletből és Afrikából álló régióban üzemeltet majd erőműveket, azonban elsősorban a mediterrán térségre fókuszál majd.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés