Connect with us

Hirdetés

technokrata

Válság: létszámleépítés vagy struktúraváltás?

Smart home

Válság: létszámleépítés vagy struktúraváltás?

Meglepő, hogy a magyar vállalatok nem e két alternatíva közül választottak.

Kurzarbeit
E példa Németországban már évtizedek óta ismert, ottani nevén „Kurzarbeit”, mely szó szerint „rövid munkát” jelent. A koncepció lényege, hogy bizonyos alkalmazottak munkaidejét csökkentik, így nincs szükség tömeges leépítésekre.
A kieső bért sem kell teljes mértékben nélkülöznie a munkavállalónak, ezt a bérkiesést állami támogatással kompenzálják. Össztársadalmi szinten ez mindenkinek jó: a munkavállalónak, mert nem veszíti el az állását, emellett a bére csak csekély mértékben csökken; a munkaadónak is enyhülnek terhei az állami támogatás által, valamint nem veszíti el a tapasztalt munkaerőt. Nem elhanyagolható szempont ugyanakkor az is, hogy nem nő drasztikusan a munkanélküliségi ráta és a segélyezettek köre, mely az egész gazdaság fejlődését, GDP növekedést is fékezné. Sajnos e megoldás csak rövidtávon tartható fenn.

A gazdasági válság hatásai lassan már enyhülnek, ugyanakkor még a teljes kilábalástól nagyon messze áll Magyarország. A Tudástőke konferenciasorozat közel 140 résztvevője betekintést nyert a kutatás eredményeibe, melyből megtudható, hogy a vállalatok milyen intézkedést tettek a fennmaradás érdekében.

A 2010 tavaszán megrendezett Tudástőke konferenciasorozat egyik állandó előadója, dr. Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem docense ismertette kutatása eredményeit, mely 30 vállalatvezetővel, döntéshozóval készült mélyinterjúra épül.

A válságból való kilábalásnak két ismert megoldása van: vagy a létszámleépítés, vagy pedig a struktúraváltás.

Meglepő, hogy a magyar vállalatok nem e két alternatíva közül választottak, hanem a többség a munkaidő- és bércsökkenés mellett döntött.

A Rába Futómű Kft. is ezt az atipikus, vagyis nem tipikus foglalkoztatási megoldást preferálta a leépítésekkel szemben – számolt be erről Mészáros Mónika, a kft. HR controlling vezetője. Ők közel egy évig átlagosan heti 32 órában foglalkoztatták alkalmazottaikat, a kieső béreket pedig állami támogatásból próbálták pótolni.

Emellett a másik pillér a válság elleni védekezésben a folyamatos képzések szorgalmazása volt, mely a hosszabb távú stratégiai gondolkodás velejárója.

A rendezvények legfőbb tapasztalata, melyet mind a résztvevők, mind ez előadók vallanak, hogy egyre fontosabb a tudás, vagyis a tudástőke védelme.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés