Connect with us

HP: növényeket a munkahelyekre!

Smart home

HP: növényeket a munkahelyekre!

Az esti bulizás értéket teremt.

A munka utáni közös sörözés nagyobb valószínűséggel termel értéket a cég számára, mint a magányosan eltöltött este
 

A cserepes növények és virágok jelenléte a munkahelyen jobban hozzájárul a kis- és középvállalatok produktivitásához, mint az iroda elhelyezkedése vagy az üzletek, éttermek közelsége – állapította meg egy friss, a HP képalkotási és nyomtatási divíziója megbízásából végzett vizsgálat. A felmérésből kiderült, hogy az irodai növények és virágok a válaszadók 55 százalékánál fokozzák az egyéni produktivitást, míg az iroda elhelyezkedése, valamint az üzletek és éttermek közelsége csak a munkatársak 38, illetve 34 százalékánál ér el ilyen hatást.

A felmérés szerint leginkább a vezetők azok, akiknél megtérülnek a hagyományosan munkakiesésnek tartott tevékenységek: a vezetők 74 százaléka hozzáadott értéket “nyer” például a reggeli kávészünetből, 66 százalékuk pedig a kollégákkal való közös ebédből – a nem vezető beosztásúaknál 64, illetve 40 százalék ez a két arány.

Az eredmények szoros összefüggést mutattak a munkatársakkal folytatott kapcsolatépítés lehetősége és a munkahelyi hatékonyság között. Összességében a válaszadók úgy nyilatkoztak, hogy a kollégák társaságában elköltött ebéd háromszor olyan eredményes a munkavégzés hatékonysága szempontjából, mint az egyedüli étkezés. A kutatást értékelve Michael Bashshur szervezeti pszichológus kiemelte, hogy az ilyen szünetekben a dolgozók mentálisan elszakadnak a munkájuktól, ami csökkenti a fáradtságot, ellensúlyozza a stresszt és végső soron fokozza a munkahelyi produktivitást és hatékonyságot. Hozzátette, hasonló megállapításra jutottak a munkaidő utáni közös programokkal kapcsolatban is – a közös esti szórakozás 57 százalékkal nagyobb valószínűséggel termel értéket a cég számára, mint a magányosan eltöltött este.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom