Connect with us

technokrata

100 GB-os Blu-ray lemez a Sharptól

Smart home

100 GB-os Blu-ray lemez a Sharptól

100 gigabájt kapacitású, írható Blu-ray lemez és a BDXL formátumot támogató blu-ray lejátszó-felvevő készülék a Sharp-Pioneer duótól.

sharp-bdxl.jpgA Sharp július végén, Japánban dobja először piacra VR-100BR1 jelölésű, extra nagy kapacitású Blu-ray lemezét, amely a BDXL formátumba sorolható. A világelső, háromrétegű, egyszer írható Blu-ray lemez akár 12 órányi HD minőségű videó-anyag tárolására képes. A “hard-coat” (kemény bevonat) technológiával készült korongok védettek a karcolásoktól és ujjlenyomatoktól is. A lemezek felülete nyomtatható.

Szinén július végén kerül a japán elektrotechnikai áruházak piacára a Sharp és a Pioneer tavaly létrehozott közös vállalatának, a Pioneer Digital Design and Manufacturing Corporationnak fejlesztésében a Sharp Aquos BD-HDW700 és BD-HDW70 jelzésű Blu-ray média felvevő-lejátszó készülékei, amelyek a BDXL formátumot is támogatják, segítségükkel három- (100 GB) és négyrétegű (128 GB) Blu-ray lemezek is lejátszhatóak, illetve írhatóak.

Sharp Aquos BD-HDW700 es BD-HDW70.jpg

A BDXL formátum, amely 3- és 4-rétegű Blu-ray lemezeket jelöl új korszakot jelent a nagy kapacitású és hosszú távú tárolók korában. Az eddig rendelkezésre álló kétrétegű Blu-ray lemezek maximum 50 gigabájtnyi adat tárolására voltak képesek. A formátumról bővebben itt olvashat.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom