Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javul az elektronikai piac helyzete

Smart home

Javul az elektronikai piac helyzete

Világszerte jelentős mértékű növekedést ért el az elektronikai piac a 2010-es év első negyedévében.

A piac 85 százalékát kitevő top tíz termékkategóriából nyolc kategóriának növekedett a forgalma a 2009-es év első negyedévi eredményeihez képest. Hazánkban mindössze csak három tudott növekedni: a mobil-, és okostelefonok, valamint a hordozható számítógépek.

Az első negyedévében világviszonylatban már a top tíz termékkategóriából nyolc kategóriának növekedett a forgalma a 2009-es év első negyedévi eredményeihez képest. A nyugat-európai piac lassú, 4 százalékos növekedést ért el, míg a kelet-európai – melytől emelkedést vártak – 12 százalékkal tovább csökkent – áll a Gfk Hungária közleményében.

Ez a tendencia 2010 áprilisában is folytatódott: Kelet-Európa kivételével (-8 százalék) minden régió növekedést könyvelhetett el. A globális elektronikai piac összességében 14 százalékkal bővült áprilisban a tavalyi év azonos időszakához képest.

A 10 termékcsoport Magyarországon 2010 első negyedévében 2,6 százalékos csökkenést ért el a tavalyi év azonos időszakához képest. Míg világviszonylatban nyolc termékcsoport, addig hazánkban csak három tudott növekedni: a mobil-, és okostelefonok, valamint a hordozható számítógépek. Tavaly áprilishoz képest a bevételcsökkenés nőtt, -4,7 százalék a top 10 termékkategóriában, de ez leginkább az asztali számítógépeknek köszönhető. Jelenleg viszont nem csak három, hanem öt termékcsoport forgalma növekszik. Az említett három termékkategória mellé az LCD tv-k és a játékkonzolok is felzárkóztak. Az LCD kategória a labdarúgó vb-nek köszönhetően valószínűleg éves szinten is növekedni fog 2009-hez képest – mondta el Sztupár Andrea, a GfK Hungária Kereskedelem és Technológia területének szakértője.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés