Connect with us

technokrata

Játék a szabadban – mire figyeljünk nyáron?

Smart home

Játék a szabadban – mire figyeljünk nyáron?

Sokan a nyaralás alatt sem mondanak le a digitális szórakozás örömeiről, nekik érdemes megfogadni néhány tippet, mielőtt kiülnének a vízpartra.

„Vár rám Amerika vagy a Balaton”, énekelte meg a Pál Utcai Fiúk már 1992-ben. Végül is mindegy, hova megyünk nyaralni a nyáron, ha magunkkal visszük a modern szórakoztatóelektronika vívmányait, érdemes néhány tanácsot megfogadni, hogy ne egy kis kupac beázott/homokkal teli/összekarcolódott elektronikai hulladékkal térjünk haza.

Sony PSP palmafa es tengerpart.jpg

Mi kellhet egy Sony PSP, Nintendo DS vagy egy Apple iPod Touch mellé a nyáron? Nos, a legelső, hogy ne hagyjuk otthon a kis készülék töltőjét! Igencsak rövidre csökken a játékkal töltött idő a repülőn, a kocsiban vagy a tengerparton, ha az első lemerülést követően nem tudjuk „megetetni”. Emellett, aki külföldre megy nyaralni, jobb, ha észben tartja, hogy a hazaitól eltérő csatlakozóaljzatokba nem fogja tudni bedugni az adaptert. Elsősorban az angolszász országokban jelenthet ez problémát, érdemes a nyaralás előtt utánanézni és szükség esetén beruházni egy ilyen vagy ilyen átalakítóba.

Ha már épségben eljutottunk a vízpartra, ott sem árt óvatosnak lenni. Saját magunk UV-sugárzás elleni védelme mellett gondoljunk a kis készülékre is – például legalább egy homoknak ellenálló tok beszerzésével, de még jobb, ha vízhatlan táskában tartjuk a marokkonzolt. Nintendo DS-hez lehet kapni egy speciális, ClearTouch Anti-Glare védőréteget, mely mindkét kijelzőt védi a homoktól, az ujjlenyomatoktól, karcolódástól, sőt, speciális rétegének köszönhetően egy alattomos veszélytől is megkíméli a szórakozni vágyót. Fejlesztői szerint a mosható cucc a beeső UV-sugárzás 90 százalékát kiszűri, így a kijelzőről csak minimális mértékben verődik vissza a szemre káros sugárzás, jelentősen csökkentve ezzel a látószerveinket érő terhelést. Tok amúgy létezik a PSP-hez is, mely inkább tárolásra szolgál, semmint aktív használat melletti védelemre; de lehetőség van védőfóliát is felragasztani az LCD-re.

Az idei nyáron olyan játékokkal hódít az Apple iPod Touch-a, mint például a közismert Secret of the Monkey Island felújított verziója, vagy a Plants vs. Zombies. Biztosított tehát a sokórányi képernyő-nyomkodás, így nem árt ezt a készüléket is felkészíteni az utazás gyötrelmeire – védőtokot az Apple modelljéhez is érdemes beszerezni.

Kihagytunk valamit? Vannak még ötleteid, hogyan tehető még kényelmesebbé és biztonságosabbá a játék nyaralás alatt? Oszd meg ötleteidet a többi olvasóval!Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom