Connect with us

technokrata

Mégsem jár ingyen laptop és tévé?

Smart home

Mégsem jár ingyen laptop és tévé?

A Toshiba kibúvókat keres.

Lassan egy hete, hogy véget ért a 19-ik labdarúgó világbajnokság, mely igen szűkösen, de a spanyol csapat győzelmét hozta – Iniesta csak a 116-ik percben, azaz alig 4 perccel a tizenegyes rúgások megkezdése előtt tudott eredményes lenni a hollandok ellen. A vuvuzeláktól hangos sportmérkőzések többnyire kellemes kikapcsolódást, izgalmas perceket nyújtottak a focirajongóknak. Sőt, utána is, bár ezeket az izgalmakat már egyre inkább felháborodás kezdi kísérni.

Még a rendezvény előtt azzal kampányolt a Toshiba néhány európai országban (a németeknél, az angoloknál, a portugáloknál, az olaszoknál és a spanyoloknál), hogy akik Core i5 laptopot vesznek vagy a japán gyártó valamelyik televíziókészülékét vásárolják meg, visszakapják a vételárat, amennyiben nyer a nemzeti válogatott. Az Egyesült Királyságban volt is belőle botrány: a ködös Albion lakói úgy vélték, a Toshiba nem bízik a korona csapatának sikerében (tegyük hozzá, még ha ez is lett volna a helyzet, nem alaptalanul gondolták volna úgy a japánok, hogy Rooney hazája nem fog diadalmaskodni).

Igen ám, de a spanyolok végül tényleg megnyerték a foci VB-t, a hispán vásárlók így joggal örülhettek – nem csak a nemzeti válogatott sikerének, de az ingyen tévéknek, notebookoknak is. Az öröm azonban rövid életűnek bizonyult, mivel kiderült, hogy az akció csak azokra a vásárlókra érvényes, akik termékeiket június 17-ig beregisztrálták a Toshibánál. Ezt ráadásul nem is közölte a japán vállalat a hirdetésben, csak az apróbetűs rész figyelmeztette a vevőket, hogy az akció további részleteiről a cég weboldalán kell tájékozódni.

A helyzet egyelőre így áll, megoldatlanul. A forrófejű spanyol vásárlók nem regisztráló (azaz nagyobb) tábora szerint nekik is jár a pénzvisszafizetés, míg a Toshiba – jogilag el nem ítélhető módon – köti az ebet a karóhoz.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom