Connect with us

Hirdetés

technokrata

Programozás grafikusan, kódolás nélkül

Smart home

Programozás grafikusan, kódolás nélkül

A Google megreformálja az alkalmazásfejlesztést?

Egy új platform, operációs rendszer bevezetésekor az egyik legnagyobb problémát a még nem létező külső szoftverek jelentik. Hiszen önmagában bármilyen jó is lehet az adott környezet, ha nincsenek rá alkalmazások, akkor nem fogja a kutya sem használni. Ezzel minden fejlesztőnek szembe kell néznie – így a Google-nek is fel kellett oldania a tyúk-tojás problémát Android platformja kapcsán. Habár mára több tízezres mennyiségben találhatók alkalmazások az Android Marketen, az amerikai vállalat szerint még mindig nem ideális a helyzet, ezért egy furcsa fejlesztéssel igyekszik felgyorsítani a programok létrehozását.

Google App Inventor ScreenShot.jpgApp Invertor – a találó név fedi a Google új, grafikus integrált fejlesztői környezetét (IDE), mellyel azokat próbálja meg programfejlesztésre csábítani a keresőóriás, akik igazából nem értenek a kódoláshoz. Reményei szerint az új szemlélet friss vért hoz a mobil operációs rendszerbe, olyanokat ér majd el, akik eddig gondolkodni sem mertek alkalmazásfejlesztésről. Nyilván, nem „atombonyolult” szoftverek létrejöttét várja a Google az App Invertortól, hanem amatőr produktumokra számít. Ezek ugyan nem fogják kitolni az Android határait, de segítenek „jobban belakni” a lehetőségeket.

Az objektumorientált programozási elvre hasonló megközelítéssel az IDE hozzáférhet a GPS érzékelőhöz, a telefonos parancsokhoz és még az operációs rendszer szövegfelolvasó képességét is kihasználhatja. A fejlesztőkörnyezetet egyébként már teszteli a Google: amerikai osztálytermekben folyik a szoftver bemutatója, állítólag bátorító eredmények kísérik a próbálkozást. Így, a vállalat reményei szerint, a fejlesztésre fogékony, de a programozási struktúrákat már túlságosan bonyolultnak tartó diákok „megfertőzik” rajongásukkal környezetüket is, ezáltal még többen vehetnek részt az Android színessé tételében. Sőt, később akár kedvet kaphatnak a „valódi” programozás kipróbálására is, amire a képzett informatikusokban egyre jobban szűkölködő észak-amerikai országnak nagy szüksége lenne.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés