Connect with us

technokrata

3D tévét minden lakásba!

Smart home

3D tévét minden lakásba!

“Három éven belül az otthonok többségében lesz 3D-s televízió.”

Mindössze három évnek kell majd eltelnie, hogy a számítógépes játékokért rajongó közösség minden tagjánál legyen 3D-s televízió a lakásban, közölte a Ubisoft egyik vezetője. A többek között a Crysis és a Settlers 7 felett bábáskodó kiadó képviseletében megszólaló Murray Pannel az Eurogamernek adott interjújában a következőképp nyilatkozott: „Igazság szerint azt hiszem, hogy a sztereo 3D a közeljövő technológiája. Nem vehetjük figyelmen kívül. Piaci hódítása az idei évben, lassan kezdődik. De ahogy napjainkban a HDTV, úgy a következő három évben minden játékrajongó nappalijába bekerül. Célunk, hogy megdöbbentő 3D-s látványvilágot adó tartalmat biztosítsunk.”

Merész kijelentés ez a Ubisoft brit marketingigazgatójától, főleg annak tükrében, hogy a HDTV-s váltás nagyjából tíz éve kezdődött, és még az Egyesült Államokban sem ért véget. Az In-Stat elemzőcég becslése szerint 2013-ra az összes, Amerikában eladott televíziós készülék mindössze 20 százaléka lesz 3D-képes. Nálunk, az öreg kontinensen ráadásul ennél sokkal rosszabb a helyzet, nem is beszélve a fejlődő országok lakóiról, ahol még azt is nehéz elképzelni, hogy a következő tíz évben minden érintettnek nagyfelbontású televíziója lesz.

Mindazonáltal a Ubisoft már most is készen állónak látszik, hiszen Avatar 3D játékával bizonyította, hogy fel tud nőni a háromdimenziós szórakoztatás elvárásaihoz. Pannel pedig azt üzente a hitetlenkedőknek, hogy csak nézzék meg, mennyire nyomja a Sony a 3D-s technológiát, vagy azt, hogy a Sky channel révén már most is lehet háromdimenziós műsort nézni a tévében. „Hiszek benne, hogy a technológia sokkal fontosabb szerepet fog betölteni a szórakoztatóelektronikáéban, mint ahogy azt a legtöbb ember hiszi.” – zárta interjúját a marketingigazgató.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom