Connect with us

Szerelem-mérő készülék a Nintendo-tól

Smart home

Szerelem-mérő készülék a Nintendo-tól

Szeret, nem szeret… A gép „megmondja”!

Ahogy a Nokia sem csak kizárólag telefonfejlesztéssel foglalkozik (volt már a kínálatában televízió és gumicsizma is), úgy a Nintendo szintén elég változatos múltat tudhat maga mögött. A több mint 100 éve alapított japán cég például gyerekeknek készített játékokat – és az ő nevéhez fűződik a „szerelem tesztelő” létrehozása is. A kütyüt egyébként ugyanaz a fejlesztő álmodta meg, akihez a nagysikerű Game Boy köthető.

love_tester.jpg

Gunpej Jokoi még 1969-ben hozta létre a szerkezetet a Nintendo megbízásából. A kis eszköz arra hivatott, hogy elárulja, mennyire is szereti egymást egy lány és egy fiú. Mindössze meg kellett fogni kicsiny „gombjait”, majd a faék egyszerűséggel megalkotott „szerelem tesztelő” kijelezte, mennyire vannak oda egymásért. Voltaképp nem történt más a „tesztelés” során, minthogy a berendezés észlelte az őt fogók szívverését, és ebből következtetve elárulta az egymás iránt érzett szenvedély szintjét (hasonló elven működtek a kezdetleges hazugság-vizsgálók is).

És hogy miért érdekes egy több mint 40 éve bejelentett szerkezet? Nos, a szigetországban gondoltak egy nagyot, és nemrég újra piacra dobták, 55 dolláros áron. Szerte a világon vállalnak szállítást, így pár kattintással akár itthonról is beszerezhető a „szerelem tesztelő”.

Ideális eszköz bizalmatlan tinédzsereknek 🙂Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom