Connect with us

technokrata

A Toshiba szakít a Windows-zal

Smart home

A Toshiba szakít a Windows-zal

Androidra alapuló netbookot mutatott be a japán vállalat.

Az AC100 netbookot vékonysága, könnyűsége és a mindig bekapcsolt állapot lehetősége jellemzi. Az internetezésre, dokumentumok, e-mailek és egyéb üzenetek megtekintésére és szerkesztésére használható masina Az Nvidia Tegra Mobile processzornak (ARM) köszönhetően multimédiás felhasználásra is alkalmas. Gyártója szerint akár hét napig is képes készenléti módban működni, intenzív használat – böngészés és videolejátszás – esetén pedig egyetlen feltöltéssel legalább nyolc óráig üzemképes.

Toshiba AC100.jpg

„Mindig be van kapcsolva, mint egy okostelefon, miközben nagyobb képernyőjével és teljes méretű billentyűzetével egy összecsukható netbook kényelmét nyújtja” – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. Köszönhetően az Android-alapú rendszernek, kevesebb mint egy másodpercre van szüksége ahhoz, hogy készenléti állapotból teljesen aktív üzemmódba kapcsoljon, miközben támogatja az okostelefonok világából ismerős „mindig bekapcsolt állapot” lehetőséget. A Toshiba AC100 akár hét napig is működhet anélkül, hogy tölteni kellene.

Az operációs rendszer 2.1-es változatát tartalmazó masina fél gigabyte-nyi DDR2 memóriával és akár 32 GB eMMC-vel rendelkezik. Természetesen támogatja mind a Bluetooth, mind a WLAN (802.11b/g/n) vezetékmentes szabványokat. Egy hagyományos méretű és egy mini USB port fért fel a készülékvázra, de szerencsére jutott hely HDMI csatlakozónak is. Az 1,3 megapixeles webkamerát és mikrofont is tartalmazó netbook 26x19x2,1 centiméteres méretekkel és 0,87 kilogrammos tömeggel rendelkezik.

A 25,7 cm-es (10,1″) képátlójú AC100 2010 harmadik negyedévétől Magyarországon is megvásárolható.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák