Connect with us

Médialejátszás, kodektelepítés nélkül

Smart home

Médialejátszás, kodektelepítés nélkül

Olyan a megújult VLC player, mint a válni akaró feleség: mindent visz. És már kihasználja a videokártyában rejlő teljesítményt!

VLC 1.1 screenshot.jpgA megújult Download adatbázisunkból letölthető VLC (VideoLAN) egy multiplatformos lejátszószoftver. Képes DVD-k, videó CD-k tartalmának, valamint MPEG és DivX file-ok lejátszására. Természetesen megbirkózik a kéklézeres korongokkal is. Nagy előnye abban rejlik, hogy használatával feleslegessé válik a kodekcsomagok telepítése, a hiányzó kodekek keresgélése, az egymást ütő driverekkel való vesződés. A felhasználónak csak fel kell telepítenie az alkalmazást, és máris nézheti filmjeit. Vagy akár streaming tartalmakat is megtekinthet.

A megújult változat egyik legfontosabb képessége, hogy mind Windows 7, mind Linux alatt képes kihasználni a GPU-k teljesítményét, H.264, VC-1 és MPEG-2 formátumok esetén (a fejlesztő jelenleg Nvidia grafikus gyorsító mellett ígér zökkenőmentes használatot). Már támogatja a veszteségmentes MPEG-4 kódolást, Blu-ray feliratok és DVD-Audió file-ok (.aob) lejátszását. Mindemellett gyorsabban dekódolja a HD-s tartalmakat (fejlesztője szerint 40 százalékot ver rá az előző kiadásokra).

Érdemes tehát próbát tenni a külön kodekcsomagok telepítése nélkül is kiválóan működő VLC médialejátszóval!Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom