Connect with us

technokrata

Kérdéses az éves terv teljesítése a Kulcs-Softnál

Smart home

Kérdéses az éves terv teljesítése a Kulcs-Softnál

A tavalyi harmincötszörözés után az eddigi adatok alapján idén stagnáló, azaz az egy évvel ezelőttihez hasonlóan 800 millió forintos bevételt valószínűsít a Kulcs-Soft alapító elnöke, szemben az egymilliárd forintos korábbi várakozással.

A profit terén mindenképpen tartani igyekeznek a legalább tíz százalékos haszonkulcsot (ez tavaly 12,5 százalék mellett 101 millió forintot jelentett), és a nyereséget ismét osztalékfizetésre fordítanák – mondta el egy befektetői beszélgetésen Kulcsár Tibor, elnök-vezérigazgató. Legutóbb 20 forintot fizettek ki, ami az akkori árfolyamot alapul véve relatíve alacsony 3,7 százalékos hozamot jelentett.

A közkézhányad növeléséről a jelenleg a papírok közel 97,5 százalékával rendelkező Kulcsár a Napi kérdésére elmondta, a jelenlegi árfolyamszintek mellett inkább vásárol (a lélektani alsó határt a 400 forint jelenti). Amennyiben az árfolyam ismét emelkedésnek indul azt első körben hagyja, majd ha esetleg elakad akkor 6-700 forint környékén ismét megfontolja az eladást. Intézményi vevőkre továbbra sem számít, mivel nekik a Kulcs-Soft egyelőre túl kicsi. (A tavaly novemberi bevezetéskor lapunknak még azt nyilatkozta, 1000 forinton vásárlásaival állja majd útját az esésnek, valamint hogy egy éven belül 5-30 százalékos részesedést értékesít majd)

A bevétel növekedését az elnök többek közt a nemzetközi terjeszkedéstől várja. Az első állomás Spanyolországban június 10-e óta elérhető a három legnépszerűbb termékük, de reményei szerint szeptemberre a szlovák, román és német verziók is elkészülnek és megkezdődik terjesztésük.

Nagy hangsúlyt fektetnek továbbá az iphone-ra és ipadre készített alkalmazások fejlesztésére (a tervek szerint az eszközök értékesítésébe is belefognának, amennyiben sikerül megállapodniuk az Apple-lel). Ezen felül az e-számla modulok eladásából és számlakiküldésből, valamint az eBook szolgáltatásuk felfuttatásával remélik növelni bevételeiket.

Tőkeemelés nem tervez a vállalat, az esetleg tőkeigényesebb fejlesztéseket részvényeladásból finanszíroznák. Folyamatosan keresik azonban az akvizíciós célpontokat (amelyek vételárát részvényben fizetnék meg), ám mivel eddig két céggel folytattak tárgyalást és azok visszaléptek, egyelőre nincs érdemi fejlemény ezügyben.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő