Connect with us

Árt a 3D gyerekeinknek?

Smart home

Árt a 3D gyerekeinknek?

A Nintendo szerint káros hatással járhat a sztereoszkópikus háromdimenziós megjelenítés a kicsik számára. Mondja ezt az a gyártó, amelyik gyerekek kezébe készül adni a technikát.

Áprilisban egyszer már írtunk a Samsung 3D-s filmnézési tanácsairól. A dél-koreai gyártó szerint ittas állapotban, terhesen és idős korban nem javasolt a 3D-s filmek, műsorok megtekintése. Ezek mellé most újabb intelem társul, szintén a távol-keletről.

A Nintendo állt elő a legújabb figyelmeztetéssel a háromdimenziós látványvilágot illetően. A japánok szerint az intenzív játék vagy filmnézés ebben a közegben sokkal inkább igénybe veszi az emberi szervezetet, ezért fiatal (hét éves kor alatti) gyerekek számára a 3D-s képektől való tartózkodást javasolják. „Fiatalkorban a szemizmok még nem fejlődtek ki teljesen.” – indokolta Reggie Fils-Aime, a Nintendo America elnöke az intést.

Nintendo_3DS.jpgNem csak a szem számára jelent azonban terhelést a harmadik dimenzió. Fejfájást is okozhat, szédüléssel vagy egyéb, komfortérzetet rontó hatással járhat, ha a digitális világért rajongó nem iktat be rendszeres időközönként rövid szüneteket a kikapcsolódásba. Éppen ezért a Nintendo fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy 3DS kézi konzolgépe auto-szetereoszkópikus hatású kijelzőjének „megregulázása” teljes mértékig a felhasználó kezében van. A készülékre szerelt csúszka segítségével beállítható, hogy milyen távolról nézi a képernyőt a játékos (speciális szemüveg híján ugyanis csak adott távolságról élvezhető a kép), de akár teljesen ki is kapcsolható az effekt.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom