Connect with us

technokrata

Árt a 3D gyerekeinknek?

Smart home

Árt a 3D gyerekeinknek?

A Nintendo szerint káros hatással járhat a sztereoszkópikus háromdimenziós megjelenítés a kicsik számára. Mondja ezt az a gyártó, amelyik gyerekek kezébe készül adni a technikát.

Áprilisban egyszer már írtunk a Samsung 3D-s filmnézési tanácsairól. A dél-koreai gyártó szerint ittas állapotban, terhesen és idős korban nem javasolt a 3D-s filmek, műsorok megtekintése. Ezek mellé most újabb intelem társul, szintén a távol-keletről.

A Nintendo állt elő a legújabb figyelmeztetéssel a háromdimenziós látványvilágot illetően. A japánok szerint az intenzív játék vagy filmnézés ebben a közegben sokkal inkább igénybe veszi az emberi szervezetet, ezért fiatal (hét éves kor alatti) gyerekek számára a 3D-s képektől való tartózkodást javasolják. „Fiatalkorban a szemizmok még nem fejlődtek ki teljesen.” – indokolta Reggie Fils-Aime, a Nintendo America elnöke az intést.

Nintendo_3DS.jpgNem csak a szem számára jelent azonban terhelést a harmadik dimenzió. Fejfájást is okozhat, szédüléssel vagy egyéb, komfortérzetet rontó hatással járhat, ha a digitális világért rajongó nem iktat be rendszeres időközönként rövid szüneteket a kikapcsolódásba. Éppen ezért a Nintendo fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy 3DS kézi konzolgépe auto-szetereoszkópikus hatású kijelzőjének „megregulázása” teljes mértékig a felhasználó kezében van. A készülékre szerelt csúszka segítségével beállítható, hogy milyen távolról nézi a képernyőt a játékos (speciális szemüveg híján ugyanis csak adott távolságról élvezhető a kép), de akár teljesen ki is kapcsolható az effekt.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő