Connect with us

Billentyűzet helyett is LCD

Smart home

Billentyűzet helyett is LCD

Kétképernyős laptop a Toshibától: gombok helyett érintésérzékeny kijelzővel.

Huszonötödik születésnapját ünnepli a japán vállalat mobil számítógépekkel foglalkozó részlege, ennek kapcsán pedig kiadták egyik legrégebb óta létező márkájuk, a Libretto modern korba illeszkedő változatát. A W100-as típusjelű laptop voltaképp a netbookok közé illeszkedik méreteivel: 1024×600 pixeles felbontású LCD-je 7 colos képátlóval rendelkezik. Eddig semmi meglepő nincsen a kis eszközben, de ha eláruljuk, hogy folyadékkristályos panelből kettő jutott rá, akkor már mindjárt más a helyzet. A Toshiba ugyanis olyan noteszgépet készített, melyből teljes mértékben száműzte a billentyűzetet, helyette érintésérzékeny kijelzőt szerelt a géptestre, adta közre az Engadget.

Toshiba Libretto 2010 1.jpg

Koncepció PC, így hívják a japánok a kis masinát, mely egyéb paramétereiben már átlagosnak mondható. Egy 1,2 GHz-es Intel Pentium U5400-as processzor hajtja meg, mely 2 GB-nyi memóriából kapja az adatokat. A Toshiba mellőzte a mozgó alkatrészeket, így merevlemez helyett SSD-t kapott a laptop: egy 64 GB kapacitású solid state disk tárolja az adatokat, illetve a Windows 7 Home Premium operációs rendszert.

Toshiba Libretto 2010 2.jpg Toshiba Libretto 2010 3.jpg

Piaci megjelenéséről pontos információnk még nincs. A Toshiba a következő hónapokban tervezi bevezetni, erősen limitált mennyiségben, 1100 dollár körüli áron.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom