Connect with us

technokrata

Olcsóbb PS3 játékélmény

Smart home

Olcsóbb PS3 játékélmény

A Sony a Microsoftnál alacsonyabb áron kínálja mozgásérzékelős szórakoztató platformját.

A Microsoft és a Nintendo mellett a Playstationt létrehozó vállalat is a nyilvánosság elé állt a Los Angeles-i E3 kiállításon saját, mozgásérzékelős kontrollerével. A japánok a Nintendo Wii megközelítését alkalmazzák: Move névre keresztelt vezérlőjüket kézbe fogva játszhatunk (az Xbox 360 esetében nincsen szükség ilyen eszközre). Ám a vállalat az eddig ismerteken túl előállt egy külön vezérlővel is, amit egyszerűen csak lövő-tartozéknak (shooting attachment) nevezett. Használatával a first person shooter játékok válnak élvezetesebbé, ígérte a Sony.

De miből is áll a Move platform? Egy speciális fénykibocsájtó „buborékból”, magából a mozgást rögzítő vezérlőből és a Playstation Eye kamerából. Utóbbi képes érzékelni a vezérlő mozgását, elhajlási szögét és 3D-s térben mért abszolút pozícióját. Háromtengelyű giroszkóppal és gyorsulásmérővel rendelkezik, emellett képes érzékelni a föld mágneses erőterét; na és természetesen a vezérlő elején levő fénykibocsájtó gömböt, a PS Eye kamera révén. Ezek összehangolt munkája biztosítja a precíz irányítást.

Érdekes módon a japánok az öreg kontinensnek kedveznek: Európában és Ázsia nagy részén már szeptember 15-én elérhető lesz a Move platform, míg 19-én Észak-Amerika, október 21-én pedig Japán is csatlakozik. Olyan játékokkal együtt érkezik majd, mint a Resident Evil 5 Gold Edition, de természetesen kisebb, még ismeretlen programok is kínálni fogják magukat az ősszel. A Sony ígérete szerint 2011 márciusára már több mint negyven játék támogatja majd a Move-ot.

PS3 Move es shoot-attachment toltovel.jpgÉs akkor lássuk az árakat! A mozgásvezérlő 50 dolláros / 40 eurós áron, a navigációs vezérlő 30 eurós/dolláros áron kerül forgalomba. Az Eye kamera 40 dollárért vagy 30 euróért lesz megvehető, illetve opcionálisan a lövő-tartozék és az ezekhez szükséges töltő is megvehető, 30 eurós/dolláros illetve 20 dolláros / 15 eurós áron. Emellett a következő változatokban kerül forgalomba, egybecsomagolt módon:
– Playstation Move Bundle: tartalmazza a Move mozgásérzékelőt, a Playstation Eye kamerát, a Sport Champions Blu-ray játékot és a Playstation Move játékdemót, 100 dollárért
– Playstation 3 Sport Champion Move Bundle: a fentieken túl a csomag része egy komplett PS3 konzol is.

A komplett platform – játékok nélkül, de a navigációs vezérlővel együtt – 120 dollárért jelenik meg majd az USA-ban (azaz 30 dollárral olcsóbb lesz, mint a Microsoft Kinect megoldása), Európában pedig 100 euróért lehet majd megvásárolni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő