Connect with us

Civilization V – bemutatóvideó

Smart home

Civilization V – bemutatóvideó

Emberhez hasonló mesterséges intelligencia, látványos megjelenítés – megújult a nagysikerű stratégiai játék.

Sid Meier neve ismerősen kell, hogy csengjen a stratégiai játékokat kedvelők körében: olyan szoftverek létrehozása kötődik a „mester” nevéhez, mint a Pirates!, a Railroad Tycoon, a Colonization, hogy csak néhányat említsünk a nagyobbak közül. Ezúttal az egyik legsikeresebb játékáról, a Civilizationről adhatunk hírt: az 1991-ben elkészült első rész immár pentatológiává bővült: az E3-on Meier bemutatta a stratégia ötödik generációját.

civilization_v_e3_2010_rocketartillery.jpg

A sorozat új tagja gyönyörű látványvilágot kínál. A különböző régiók egymástól eltérő kinézettel ragadják meg a tekintetet: teljesen másképp néz ki egy európai, egy afrikai vagy egy ázsiai terület felfedezése. Természetesen változott a kezelői felület is, tonnányi információt tolva a játékos elé, de a fontos eseményekről beérkező értesítések továbbra is könnyen elérhetők. Automatizálódott a kutatási fa, így mindössze egyetlen kattintással egy egész technológiai ágat kikutathatunk.

civilization_v_e3_2010_cityscreen.jpg

Külön figyelmet érdemel az AI. Ugyan a mesterséges intelligencia még mindig nem éri el egy humán játékos szintjét, de Meier ígérete szerint a korábbiakhoz képest sokkal inkább hasonlítani fog rá. Alkalmazkodik a játékos játékstílusához, taktikát vált, ha az aktuális megoldása becsődölt, hogy csak néhány példát említsünk.

/pictures/hirek/civilization_v_e3_2010_bombard.jpg

Jó hír vagy sem: a többjátékos mód teljes Steamworks támogatást kapott. Az viszont mindenképpen üdvözlendő, hogy a modderek számára a fejlesztő minden eszközt biztosít. Többek között a könnyen használható térképgenerátor és a közösségi rajongók segítségével várhatóan hamarosan ömleni fognak az egyéni kiegészítések, térképek a játékhoz.

A végére pedig nem maradt más, mint a beharangozott videó. Íme:Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom