Connect with us

technokrata

Civilization V – bemutatóvideó

Smart home

Civilization V – bemutatóvideó

Emberhez hasonló mesterséges intelligencia, látványos megjelenítés – megújult a nagysikerű stratégiai játék.

Sid Meier neve ismerősen kell, hogy csengjen a stratégiai játékokat kedvelők körében: olyan szoftverek létrehozása kötődik a „mester” nevéhez, mint a Pirates!, a Railroad Tycoon, a Colonization, hogy csak néhányat említsünk a nagyobbak közül. Ezúttal az egyik legsikeresebb játékáról, a Civilizationről adhatunk hírt: az 1991-ben elkészült első rész immár pentatológiává bővült: az E3-on Meier bemutatta a stratégia ötödik generációját.

civilization_v_e3_2010_rocketartillery.jpg

A sorozat új tagja gyönyörű látványvilágot kínál. A különböző régiók egymástól eltérő kinézettel ragadják meg a tekintetet: teljesen másképp néz ki egy európai, egy afrikai vagy egy ázsiai terület felfedezése. Természetesen változott a kezelői felület is, tonnányi információt tolva a játékos elé, de a fontos eseményekről beérkező értesítések továbbra is könnyen elérhetők. Automatizálódott a kutatási fa, így mindössze egyetlen kattintással egy egész technológiai ágat kikutathatunk.

civilization_v_e3_2010_cityscreen.jpg

Külön figyelmet érdemel az AI. Ugyan a mesterséges intelligencia még mindig nem éri el egy humán játékos szintjét, de Meier ígérete szerint a korábbiakhoz képest sokkal inkább hasonlítani fog rá. Alkalmazkodik a játékos játékstílusához, taktikát vált, ha az aktuális megoldása becsődölt, hogy csak néhány példát említsünk.

/pictures/hirek/civilization_v_e3_2010_bombard.jpg

Jó hír vagy sem: a többjátékos mód teljes Steamworks támogatást kapott. Az viszont mindenképpen üdvözlendő, hogy a modderek számára a fejlesztő minden eszközt biztosít. Többek között a könnyen használható térképgenerátor és a közösségi rajongók segítségével várhatóan hamarosan ömleni fognak az egyéni kiegészítések, térképek a játékhoz.

A végére pedig nem maradt más, mint a beharangozott videó. Íme:Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő