Connect with us

Hirdetés

technokrata

Civilization V – bemutatóvideó

Smart home

Civilization V – bemutatóvideó

Emberhez hasonló mesterséges intelligencia, látványos megjelenítés – megújult a nagysikerű stratégiai játék.

Sid Meier neve ismerősen kell, hogy csengjen a stratégiai játékokat kedvelők körében: olyan szoftverek létrehozása kötődik a „mester” nevéhez, mint a Pirates!, a Railroad Tycoon, a Colonization, hogy csak néhányat említsünk a nagyobbak közül. Ezúttal az egyik legsikeresebb játékáról, a Civilizationről adhatunk hírt: az 1991-ben elkészült első rész immár pentatológiává bővült: az E3-on Meier bemutatta a stratégia ötödik generációját.

civilization_v_e3_2010_rocketartillery.jpg

A sorozat új tagja gyönyörű látványvilágot kínál. A különböző régiók egymástól eltérő kinézettel ragadják meg a tekintetet: teljesen másképp néz ki egy európai, egy afrikai vagy egy ázsiai terület felfedezése. Természetesen változott a kezelői felület is, tonnányi információt tolva a játékos elé, de a fontos eseményekről beérkező értesítések továbbra is könnyen elérhetők. Automatizálódott a kutatási fa, így mindössze egyetlen kattintással egy egész technológiai ágat kikutathatunk.

civilization_v_e3_2010_cityscreen.jpg

Külön figyelmet érdemel az AI. Ugyan a mesterséges intelligencia még mindig nem éri el egy humán játékos szintjét, de Meier ígérete szerint a korábbiakhoz képest sokkal inkább hasonlítani fog rá. Alkalmazkodik a játékos játékstílusához, taktikát vált, ha az aktuális megoldása becsődölt, hogy csak néhány példát említsünk.

/pictures/hirek/civilization_v_e3_2010_bombard.jpg

Jó hír vagy sem: a többjátékos mód teljes Steamworks támogatást kapott. Az viszont mindenképpen üdvözlendő, hogy a modderek számára a fejlesztő minden eszközt biztosít. Többek között a könnyen használható térképgenerátor és a közösségi rajongók segítségével várhatóan hamarosan ömleni fognak az egyéni kiegészítések, térképek a játékhoz.

A végére pedig nem maradt más, mint a beharangozott videó. Íme:



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés