Connect with us

technokrata

Apple: megújult a Mac mini

Smart home

Apple: megújult a Mac mini

Grafikus teljesítménye megkétszereződött és kompakt alumíniumházat kapott.

A Mac mini kompakt alumíniumháza az Apple unibody technológiájával készül; 1,4 hüvelyk vastag, alapja pedig 7,7×7,7 hüvelyk. A modell új beépített tápegységének köszönhetően nincs szükség külső hálózati adapterre. Ez 20 százalékkal csökkenti a rendszer teljes méretét, és a zavaró kábelektől is nagymértékben megszabadítja a felhasználót. Az alsó rész fedőlapja eltávolítható, így könnyen megoldható a memóriabővítés. Egyszerűen csatlakoztathatók hozzá már meglévő perifériák – például az egerek, billentyűzetek és digitális kijelzők. Az új HDMI-kimeneten keresztül HDTV készülékekhez csatlakoztatható, az új SD-kártyahely pedig lehetőséget kínál a digitális fényképezőgéppel készített fényképek és videók letöltéséhez.

Mac-Mini-HDMI.jpg

Mac mini
– 2,4 GHz órajelű Intel Core 2 Duo processzor
– 2 GB 1066 MHz-es DDR3 SDRAM
– Lemezréses 8X SuperDrive optikai meghajtó
– 320 GB-os Serial ATA merevlemez (5400 fordulat/perc)
– Integrált NVIDIA GeForce 320M grafikus processzor
– AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 2.1+EDR
– Gigabit Ethernet
– Négy USB 2.0-port
– SD-kártyahely
– Egy FireWire 800 port
– Egy HDMI-port és egy Mini DisplayPort
– HDMI–DVI videoátalakító
– Kombinált digitális optikai audiobemenet/vonalbemenet (minijack)
– Kombinált digitális optikai audiokimenet/fejhallgató-kimenet (minijack)

Az új Mac mini kompakt háza egy 48 processzormagos NVIDIA GeForce 320M integrált grafikus processzort rejt, mely kétszeresét nyújtja elődje grafikus teljesítményének. Gyári felszereltségéhez 2,4 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor, 320 GB-os merevlemez és 2 GB RAM memória tartozik. Utóbbiak akár kétszer 500 és 8 GB-ig bővíthetők.

Energiafogyasztása tétlen állapotban 10 watt alatt van – ez 25 százalékos csökkenést jelent az előző generációhoz képest, és kevesebb mint fele a hasonló rendszerek fogyasztásának. A Mac mini megfelel az Energy Star 5.0 szabvány és az EPEAT Gold minősítés követelményeinek. Az új alumíniumház nagymértékben újrahasznosítható, a Mac mini belsejében található kábelek és alkatrészek pedig nem tartalmaznak sem PVC-t, sem brómtartalmú égésgátlókat. Az Apple a modellt magát és csomagolását egyaránt az alapanyag-takarékosság jegyében tervezte.

A Mac mini számítógépen Microsoft Exchange rendszert támogató Mac OS X Snow Leopard fut. Az Apple fényképkezelési, filmkészítési, zeneíró és zenei oktatószoftvert tartalmazó programcsomagja, az iLife szintén az alapfelszereltség része. Három szoftvere a fényképek rendszerezésére és kezelésre szolgáló iPhoto, a könnyen kezelhető szolgáltatásokat – például precíziós szerkesztőt, videostabilizálást és korszerűsített húzási funkciót – tartalmazó iMovie, valamint a GarageBand alkalmazás, a gitár- és zongoratanulás végett.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő