Connect with us

3D-s játék, szemüveg nélkül

Smart home

3D-s játék, szemüveg nélkül

A Nintendo megint valami egyedivel rukkolt elő.

Márciusban számoltunk be először a Nintendo új kézi játékgépéről, a Nintendo 3DS-ről. A kis masina legfőbb érdekessége nem is a kétképernyős kialakítás, hanem a 3D eddig szokatlan használatának alkalmazása. Nem kell ugyanis szemüveg ahhoz, hogy élvezhessük a háromdimenziós hatást, köszönhetően a felső, 3,5 colos méretű LCD speciális kialakításának. Ismeretes, hogy napjaink 3D TV-ihez úgynevezett aktív shutter szemüveg szükséges.

De térjünk vissza a Nintendo-hoz: a japán vállalat által alkalmazott rendszer tulajdonképpen nagyítólencsék (avagy prizmák) speciális rendezettségű állapotba rögzítésével alakítható ki. Ezek a két szem számára egymástól egy picit eltérő képet közvetítenek, így bizonyos távolságról nézve azt a hatást keltik, hogy a látottak háromdimenziós térben helyezkednek el. Maga a technológia nem túlzottan drága, amennyiben kis méretekben alkalmazzák – egy marokba illő konzolnál tehát ez nem jelenthet problémát. Ugyanakkor a képernyőtől fix távolságra kell elhelyezkedni, mert amint közelebb vagy távolabb megyünk a kijelzőtől, szétesik a varázs.

Nintendo_3DS.jpg

A Game Boy, a Game Boy Advance és a Nintendo DS után ez a negyedik generációs kézi konzolja a távol-keleti vállalatnak, melyről a napokban zajló E3 keretei között hullt le a lepel. Kiderült, hogy fekete, kék és vörös változatokban jelenik majd meg. Két kamerával is felszerelték, melyek a készülék két oldalán elhelyezkedve lehetővé teszik a 3D-s képkészítést. Felszerelték egy úgynevezett 3D mélység csúszkával, ami a készülék oldalán a háromdimenziós hatás eléréséhez szükséges távolságot tudja állítani.

Az alsó kijelző érintőképernyős, vagyis a játékokban zajló események itt irányíthatók (a 3D-s panelt a technika bonyolultsága miatt nem lehetett érintésérzékenyre kialakítani). Rendelkezik mozgásérzékelővel és giroszkóppal, kompatibilis a Nintendo DSi-vel. Érdekes képessége, hogy le tud játszani 3D-s mozifilmeket. Játékok tekintetében pedig találkozhatunk újdonságokkal és régi játékok, például a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, felújított, 3D-sített változatával egyaránt.

Nintendo_3DS_E3_bemutato.jpg

Megjelenési ideje és ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom