Connect with us

technokrata

3D-s játék, szemüveg nélkül

Smart home

3D-s játék, szemüveg nélkül

A Nintendo megint valami egyedivel rukkolt elő.

Márciusban számoltunk be először a Nintendo új kézi játékgépéről, a Nintendo 3DS-ről. A kis masina legfőbb érdekessége nem is a kétképernyős kialakítás, hanem a 3D eddig szokatlan használatának alkalmazása. Nem kell ugyanis szemüveg ahhoz, hogy élvezhessük a háromdimenziós hatást, köszönhetően a felső, 3,5 colos méretű LCD speciális kialakításának. Ismeretes, hogy napjaink 3D TV-ihez úgynevezett aktív shutter szemüveg szükséges.

De térjünk vissza a Nintendo-hoz: a japán vállalat által alkalmazott rendszer tulajdonképpen nagyítólencsék (avagy prizmák) speciális rendezettségű állapotba rögzítésével alakítható ki. Ezek a két szem számára egymástól egy picit eltérő képet közvetítenek, így bizonyos távolságról nézve azt a hatást keltik, hogy a látottak háromdimenziós térben helyezkednek el. Maga a technológia nem túlzottan drága, amennyiben kis méretekben alkalmazzák – egy marokba illő konzolnál tehát ez nem jelenthet problémát. Ugyanakkor a képernyőtől fix távolságra kell elhelyezkedni, mert amint közelebb vagy távolabb megyünk a kijelzőtől, szétesik a varázs.

Nintendo_3DS.jpg

A Game Boy, a Game Boy Advance és a Nintendo DS után ez a negyedik generációs kézi konzolja a távol-keleti vállalatnak, melyről a napokban zajló E3 keretei között hullt le a lepel. Kiderült, hogy fekete, kék és vörös változatokban jelenik majd meg. Két kamerával is felszerelték, melyek a készülék két oldalán elhelyezkedve lehetővé teszik a 3D-s képkészítést. Felszerelték egy úgynevezett 3D mélység csúszkával, ami a készülék oldalán a háromdimenziós hatás eléréséhez szükséges távolságot tudja állítani.

Az alsó kijelző érintőképernyős, vagyis a játékokban zajló események itt irányíthatók (a 3D-s panelt a technika bonyolultsága miatt nem lehetett érintésérzékenyre kialakítani). Rendelkezik mozgásérzékelővel és giroszkóppal, kompatibilis a Nintendo DSi-vel. Érdekes képessége, hogy le tud játszani 3D-s mozifilmeket. Játékok tekintetében pedig találkozhatunk újdonságokkal és régi játékok, például a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, felújított, 3D-sített változatával egyaránt.

Nintendo_3DS_E3_bemutato.jpg

Megjelenési ideje és ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő