Connect with us

technokrata

Bemutatkozott a Microsoft játékforradalma

Smart home

Bemutatkozott a Microsoft játékforradalma

Valamint az is kiderült, lesz vékonyabb, csendesebb Xbox.

Tegnap írtunk a Microsoft konzolgépét érintő újdonságokról: a „Kinect”-té átnevezett Natalról és az új Xboxról. Mivel az E3 keretei között a hivatalos bejelentés is megtörtént, lássuk kicsit részletesebben, miről is számolt be Redmond!

Kinect
A mozgásérzékelős vezérlő, mely kézbe vehető segédeszköz használata nélkül képes lekövetni a játszók mozdulatait, 150 dollárba fog kerülni. Ez meglepően drága, hiszen ezért az összegért akár egy Xbox 360-at is lehet vásárolni (annak Arcade verziója szerezhető be ennyiért az USA-ban), illetve egy Nintendo Wii is majdnem kijön ennyi a pénzből.

xbox360_kinect.jpg

November 4-én kerül forgalomba, elsőként az Egyesült Államokban (Európában a hivatalos tájékoztatás szerint „később” kerül a boltok polcaira). Ezzel együtt 15 új játék is megjelenik, melyek mind kihasználják a technikában rejlő lehetőségeket. Az érzékelő közvetlenül bedugható az Xbox 360-ba, és egy kamerából, hangérzékelőkből és mozgásérzékelő szenzorokból áll, melyek az emberi test 48 pontjának elmozdulását tudják lekövetni.

Hang- és arcfelismerésre is képes lesz a Kinect, mely másodpercenként 30 képkocás sebességgel rögzíti és elemzi a játékos(ok) mozgását.

Xbox 360 S
Igaznak bizonyultak az előzetes hírek, a Microsoft új konzolja valóban kisebb, vékonyabb és csendesebb lett. Emellett hardverváltoztatásokat is tartalmaz: habár az IBM Xenon processzorának és Ati Xenos grafikus vezérlőjének teljesítménye változatlan maradt, nagyobb kapacitású merevlemezt (250 GB) kapott, illetve immár 802.11b/g/n Wi-Fi modullal is rendelkezik.

xbox360 slim.jpg

Jár hozzá egy vezetékmentes játékvezérlő (nem a Kinect), egy fülhallgató, felszerelték HDMI kimenettel, és USB-s pendrive-fogadási képességgel. A slank változat a jelenlegi Elite modellt hivatott leváltani, 300 dolláros kezdőáron. Az Elite ezt követően is forgalomban marad, de már csak 250 dollárt kérnek érte a boltokban.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő