Connect with us

3D-s videózás Internetről – a Flash utolsó nagy lehetősége?

Smart home

3D-s videózás Internetről – a Flash utolsó nagy lehetősége?

Youtube és a harmadik dimenzió.

Steve Jobs pár hónapja, az iPad megjelenésekor közvetlenül „nekiment” az Adobe Flash formátumának: a kvázi szabvány „szemére vetette” lassúságát és biztonsági hiányosságait, mindamellett felelőssé tette a mobiltelefonok gyors lemerüléséért is. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy az iPhone nem támogatja a Flash-t (a Facebookon játszható Farmville-hez például külön iPhone-os alkalmazást fejlesztett a játékot készítő Zynga).

A több irányból szorongatott formátum (időközben a Google is megkezdte a HTML5 tesztelését videomegosztó szolgáltatásán) azonban olyasmivel rukkolt elő, ami ismét megkerülhetetlen tényezővé teheti a piacon, értesült a the Inquirer magazin. Jelenleg ugyanis nincsen olyan, általánosságban és széles körben használt kodek, ami 3D-s klipeket biztosítana videofolyam formájában – igaz, tartalom se nagyon létezik hozzá. A „tyúk és tojás” problémát oldaná fel az Adobe azzal, hogy Flash Playerének következő, 10.2-es változatában engedélyezné a funkciót. Ezzel egy csapásra beindulhatna a 3D-ben rögzített felvételek például Youtube-ra való feltöltése.

Elsőként az Nvidia demonstrálta, mire lehet képes a megújult standard: a 10.2-es frissítés alfaváltozatával tett próbát a grafikus vezérlőket fejlesztő vállalat. Patrick Beaulieo, a cég 3D-s fejlesztésekért felelős részlegének vezető termékmenedzsere úgy nyilatkozott, hogy a 10.2-es verzió még ebben az évben elérhetővé válik, bár pontos dátumot nem említett.

A ziccert ugyanakkor a Microsoft sem akarja kihagyni: a következő héten jelenhetnek meg az új Nvidia driverek, amik munkára foghatják a Geforce-okat a Silverlight kodek 3D-s tartalmak megjelenítésének támogatásában.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom