Connect with us

technokrata

3D-s videózás Internetről – a Flash utolsó nagy lehetősége?

Smart home

3D-s videózás Internetről – a Flash utolsó nagy lehetősége?

Youtube és a harmadik dimenzió.

Steve Jobs pár hónapja, az iPad megjelenésekor közvetlenül „nekiment” az Adobe Flash formátumának: a kvázi szabvány „szemére vetette” lassúságát és biztonsági hiányosságait, mindamellett felelőssé tette a mobiltelefonok gyors lemerüléséért is. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy az iPhone nem támogatja a Flash-t (a Facebookon játszható Farmville-hez például külön iPhone-os alkalmazást fejlesztett a játékot készítő Zynga).

A több irányból szorongatott formátum (időközben a Google is megkezdte a HTML5 tesztelését videomegosztó szolgáltatásán) azonban olyasmivel rukkolt elő, ami ismét megkerülhetetlen tényezővé teheti a piacon, értesült a the Inquirer magazin. Jelenleg ugyanis nincsen olyan, általánosságban és széles körben használt kodek, ami 3D-s klipeket biztosítana videofolyam formájában – igaz, tartalom se nagyon létezik hozzá. A „tyúk és tojás” problémát oldaná fel az Adobe azzal, hogy Flash Playerének következő, 10.2-es változatában engedélyezné a funkciót. Ezzel egy csapásra beindulhatna a 3D-ben rögzített felvételek például Youtube-ra való feltöltése.

Elsőként az Nvidia demonstrálta, mire lehet képes a megújult standard: a 10.2-es frissítés alfaváltozatával tett próbát a grafikus vezérlőket fejlesztő vállalat. Patrick Beaulieo, a cég 3D-s fejlesztésekért felelős részlegének vezető termékmenedzsere úgy nyilatkozott, hogy a 10.2-es verzió még ebben az évben elérhetővé válik, bár pontos dátumot nem említett.

A ziccert ugyanakkor a Microsoft sem akarja kihagyni: a következő héten jelenhetnek meg az új Nvidia driverek, amik munkára foghatják a Geforce-okat a Silverlight kodek 3D-s tartalmak megjelenítésének támogatásában.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő