Connect with us

Játékforradalom a Microsofttól?

Smart home

Játékforradalom a Microsofttól?

Átnevezték a Natalt. A Kinect névre keresztelt mozgásérzékelő egyéb paraméterei nem változtak, továbbra is egy, a játszókra „néző” kamera képét elemzi a megoldás, és ez alapján küld információt a játéknak.

Szinte mindenkit meglepett a Wii sikere, a 2006 novemberében debütált konzol ugyanis riválisainál, az Xbox 360-nál és a Playstation 3-nál sokkal gyengébb hardverrel rendelkezett. No és egy olyan újítással, ami a fentiek ellenére meghozta a Nintendónak a sikert: a kis masinához mellékelt vezérlő alapvetően eltért az addig megszokott irányítóeszközöktől. Térbeli mozgásokat lekövető megoldásával nagy rajongói táborra tett szert a japán vállalat, ezt az eredményt pedig titkon azóta is irigyli a Sony és a Microsoft.

Utóbbi mozgásérzékelő megoldásáról, a Natalról már jó ideje lehetett olvasni; ma pedig hivatalos bejelentést is tesz Redmond az E3 játékkonferencia keretei között. A Los Angeles-i esemény előtt azonban kiderült, hogy a szórakoztató rendszer munkanevét lecserélték. A Kinect névre keresztelt mozgásérzékelő egyéb paraméterei nem változtak, továbbra is egy, a játszókra „néző” kamera képét elemzi a megoldás, és ez alapján küld információt a játéknak. Ennek köszönhetően anélkül irányíthatunk egy harcost a képernyőn, vagy golfozhatunk a digitális világban, hogy ahhoz külön, kézzelfogható vezérlőre lenne szükség.

Xbox 360 es Kinect.jpg

 

A Kinect hivatalos bejelentésére időzítve felbukkant egy olasz reklám, melyben a Microsoft új, vékony kivitelű konzolgépet dob piacra. Ismeretes, hogy a technológia fejlődésével a játékgépek is egyre jobb paraméterekkel rendelkeznek fogyasztás és kompaktság szempontjából (a teljesítményt kompatibilitási okokból nem szokták változtatni az adott generáción belül). Ez tette lehetővé az Xbox 360 „slim” verziójának létrejöttét, mely immár alapértelmezetten 250 GB-nyi kapacitást kínál merevlemezén, illetve orvosolja az eszköz egy másik nagy hiányosságát is. Ismeretes, hogy az Xbox 360 nem rendelkezik beépített Wi-Fi modullal, szemben a PS3-mal, mely képes vezeték nélkül csatlakozni a helyi hálózathoz.

Arra pedig még a mai este fény derül, hogy a megújult konzol és a Kinect házasságát milyen új játékok fogják támogatni: a tervek szerint az E3-on a Microsoft erről is be fog számolni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő