Connect with us

technokrata

3D-s lejátszás Blu-ray-ről

Smart home

3D-s lejátszás Blu-ray-ről

A Toshiba noteszgépe elsőként támogatja a kéklézeres lemezek háromdimenziós megjelenítését.

Fátylat borított a Toshiba a múltra, és ismét az optikai adattárolás élére katapultálta magát nemrég tett bejelentésével. Dynabook TX/98MBL noteszgépe – a japán gyártó állítása szerint – a hordozható számítógépek között a világon elsőként támogatja a Blu-ray formátum keretei között tárolt 3D-s tartalmak megjelenítését. A LED-es háttérvilágítású, 15,6 colos méretű, 120 Hz-es panelen 1366×786 pixeles felbontásban élvezhető a háromdimenziós látványvilág.

Ehhez persze szükség van az Nvidia 1 GB saját memóriával ellátott Geforce GTS 350M mobil grafikus vezérlőjére, a vállalat 3D Vision nevű szoftverére, illetve a WinDVD BD-re, mely a lejátszást végzi. Mindemellett a harman/kardon hangszórók révén Dolby Advanced Audio hangzást is biztosít, így – ha egy otthoni házimozi rendszert nem is helyettesít – mobil 21-ik századi szórakozást biztosít.

Néhány száraz adat még a végére: 640 GB-nyi tárkapacitással rendelkezik, CPU-ját egy Intel Core i7-740QM adja, memóriája pedig 4 GB-ig bővíthető. A július végén Japánban debütáló eszköz ára nem ismert, de várhatóan 250 ezer jen körül, azaz több mint félmillió forintos árcédulával kerül forgalomba.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp