Connect with us

technokrata

Windows 7 a tévén

Smart home

Windows 7 a tévén

Alternatív platformokon terjeszkedik a redmondi operációs rendszer.

Apróbb-nagyobb változtatásokkal ugyan, de a Windows 7 immár PC-n kívül is megállja a helyét, jelentette be minap a Microsoft. Kevin Dallas bemutatta az operációs rendszer beágyazott (embedded) változatát, mely elsősorban szórakoztatóelektronikai eszközökön – tévén, set-top boxon stb. – való futásra lett optimalizálva. Az ESC Silicon Valley konferencia keretei között debütált Windows Embedded Standard 7 nem csak az otthoni, hanem a vállalati felhasználókra is koncentrált, közölte a Microsoft beágyazott Windows fejlesztő részlegének menedzsere.

A korábbi kódnevén Quebec-nek hívott verziót a tavaly szeptemberi ESC konferencián mutatta be először a szoftverfejlesztő gigász. A bostoni rendezvényen még Windows Embedded Standard 2011 névre hallgatott az operációs rendszer, mely mostanra a népszerűbb Windows 7 jelöléssel indul harcba a fogyasztók kegyeiért.

Legnagyobb előnye az integrált kapcsolódási képesség Windows-alapú PC-kkel, szerverekkel és online szolgáltatásokkal. Természetesen tartalmazza a Windows Media Centert, így akár központi médiahubot is létre lehet hozni általa, amihez további médiaeszközök csatlakoznak. Lehetőséget kínál az internetes, tévés és személyes (képek, zenék, videók) tartalmak kezeléséhez. A desktop W7-hez készített alkalmazások és driverek természetesen a beágyazott változatnál is használhatók – sőt, még az Active Directory szolgáltatást is támogatja.

Mit találunk még a most bejelentett Windows-ban? Internet Explorer 8-at, a Windows Media Player tizenkettedik generációját, a Remote Desktop Protocol 7-et, a Silverlight 3-as és a .Net Framework 3.5 SP1-es változatát.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle