Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan kell ROSSZUL bemutatni a 3D-s varázst?

Smart home

Hogyan kell ROSSZUL bemutatni a 3D-s varázst?

Egy lélegzetelállító technikát annál unalmasabban bemutatni, mint ahogyan ezt tegnap a Panasonic tette, nem nagyon lehet.

Sok cikkünk foglalkozott már a 3D-s megjelenítéssel itt a Terminal hasábjain, a technológia volt például az idei CES egyik fő attrakciója. Már évek óta megtekinthető bárki számára, mire képes ma a szórakoztatóelektronika, ehhez azonban el kellett menni a mozikba – mostanáig. A Panasonic – sok más gyártóval egyetemben – azonban azt ígérte, hogy elhozza otthonainkba is a 3D-s megjelenítést. Első lépésként a régiós média számára tegnap délután Budapesten, az Erzsébet körúton található Corinthia Grand Hotelben tartott a vállalat bemutatkozó előadássorozatot.

3D technológia a Panasonic-tól – katt a képre a nagyobb változatért!

Ahogy a szex és a foci is élvezetesebb, ha részt veszünk benne, mintha csak beszélnek róla – nos, ez a megállapítás igaz a 3D-s megjelenítésre is. A Panasonic elkövette azt az óriási hibát, hogy egy általános és semmitmondó bevezetőt (őszintén – a jelenlévők közül ki ne hallott volna már a vékonypaneles tévék fejlődéséről?) követően hosszasan beszélt a technikai részletekről és a benne rejlő lehetőségekről. Ezt követően 1 perc 40 másodperc alatt igyekezett meggyőzni a média képviselőit, mire is képes a „cucc”.

Nem vicc, újságírónként pontosan ennyi ideig nézhettük az egyébként meggyőző látványt a Panasonic Viera tévéjén, egy, úgynevezett active shutter glasses szemüvegen keresztül. Ez utóbbinak amúgy ritka szerencsés a kialakítása, mert az elemről üzemelő eszköz még a nem tökéletes látással bírók – azaz szemüvegesek – számára is használható. Ha nem a 80-as évek divatját idéző „légy-lencsés” okuláréval bírunk, akkor nem kell kontaktlencsét rakni a szemünkbe.

Szemüveg a 3D-s tévézéshez

Vitathatatlan érdeme a vállalatnak, hogy nagyon odarakta magát a 3D-s fejlesztéseknél. Viera modelljeiben full HD-s látványban lehet részünk, azaz minőségbeli kompromisszumot (legalábbis a felbontást, részletességet illetően) nem kell kötnünk – már ha ki tudjuk fizetni a 2600 eurós induló árat. Nincsen crosstalk (szellemkép) effektus, meglepően magas marad a fényerő – röviden élvezet volt nézni a technika nyújtotta látvány minden egyes másodpercét (a százból).

A Panasonic NeoPDP-je egyébként a plazma technológia csúcsát képviseli, az akár 5.000.000:1 kontrasztaránnyal, 600 Hz-es paraméterével, relatív alacsony fogyasztásával. A mozgóképek gyönyörű részletességgel jelennek meg, még olyan gyorsmozgású adások esetén is, mint amilyenek a sportközvetítések. A Viera plazma televíziók THX minősítéssel rendelkeznek, ami az iparág egyik legszigorúbb standardja. E sorok írója csak ajánlani tudja, hogy akinek lehetősége van rá – nagy bevásárlóközpontokban, kiállító termekben -, az okvetlenül nézze meg a Panasonic újgenerációs képernyőit – érdemes!

Vegyen Panasonic mikrohullámú sütőt!
Kicsit bizarr volt a 3D-re beharangozott eseményen látni, hogy nagyobb hangsúlyt kaptak a cég hajszárítókkal, mikrohullámú sütőkkel, hűtőgépekkel, elektromos körömreszelővel(!) bőven ellátott háztartási termékei, mint az otthoni háromdimenziós megjelenítés. Apropó, tudta valaki, hogy a Panasonic mosógép 30 százalékkal energiatakarékosabb az A osztálynál is, például döntött dobjának köszönhetően? Ugye, hogy nem? Pedig így van…

De ne legyünk igazságtalanok: a japán vállalat sokrétű fejlesztései nem érdemtelenek a figyelemre. Bemutatkozott a 3D-t támogató új Blu-ray meghajtó (DMP-BDT300), az iPodot is fogadni képes „hi-fi center” új változata (SC-HC40). Láthattunk akváriumba merített, földre ejtett, homokba forgatott fényképezőgépet (Lumix DMC-FT2) és még relatíve gyenge fényviszonyok között is derekasan helyt álló videokamerát.

DMP-BDT300
SC-HC40
Lumix DMC-FT2



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés