Connect with us

technokrata

Alternatív periódusos rendszer

Smart home

Alternatív periódusos rendszer

Így formálták át a Mengyelejev-táblázatot a játékok.

Itt a hétvége, már el-elkalandozunk a munkából, és azon törjük a fejünket, mit fogunk csinálni szombaton (e sorok írója például születésnapi partin vesz részt). A hetet lezárandó, egy könnyedebb témáról adunk hírt: Russell Walker munkáját fogjuk bemutatni.

Aki figyelt az iskolában kémiaórákon, még emlékezhet az orosz tudós, Dmitrij Ivanovics Mengyelejev nevére. Mengyelejev a róla elnevezett periódusos rendszerről illetve tábláról lett híres: a szláv kutató volt az, aki rájött, hogy az egyes elemek atomszámuk (és egyéb tulajdonságaik) alapján rendszerbe szervezhetők, a hidrogéntől az oxigénen át egészen olyan egzotikumokig, mint az Unbiunium. És a Wikipedia szerint neki köszönhetjük a klasszikus vodka receptjét is, aminek az átlag orosz bizonyára jobban örül(t), mint a táblázatnak.

Hétköznapi halandó számára a Mengyelejev-táblázat meglehetősen unalmas – egészen addig, amíg kitalált elemekkel le nem cseréljük az egyes anyagokat. Itt jön képbe Russel Walker, aki számítógépes játékok, sorozatok és filmek kapcsán kitalált, a valóságban nem létező elemeket (mint például a Gears of War féle „imulsion” vagy a Command & Conquer univerzumában létező „tiberium”) gyűjtötte össze és szervezte rendszerbe.

Nagyobb képért kattints az ábrára!

A táblázatot már csak azért is érdemes átböngészni, mert Walker egész komoly munkát fektetett bele, számos érdekességet tartalmaz, ahelyett, hogy pusztán csak az egyes elemek neveit sorolná fel. Információt kaphatunk például arról, hogy milyen médiából származik, illetve az is kiderül, hogy mi a képzeletbeli forrása az anyagnak (például mágikus).

Jó böngészést! 🙂 Akinek pedig megtetszett, az ezen az oldalon akár meg is rendelheti, csekély 25 dollárért.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle