Connect with us

technokrata

Shrek vs. „Így neveld a sárkányodat”

Smart home

Shrek vs. „Így neveld a sárkányodat”

A két animációs film közötti különbség jelzi a technológiai fejlődést.

A HP technológiájának és a DreamWorks Animation SKG munkájának párosításából született az „Így neveld a sárkányodat” című 3D animációs film, amelyet a múlt hónap végétől vetítenek a hazai mozik. A nézők tűzokádó sárkányok ezreiben, páncélos viking harcosok százaiban, morajló hullámokban és buja erdőségekben gyönyörködhetnek. A film technikai megoldásai jelentős részben a történet és a szereplők életre keltéséhez használt HP-technológiának köszönhetők. Az alkalmazott megoldások között szerepelnek HP Z800 munkaállomások, HP ProLiant blade-szerverek, HP Halo Telepresence megoldások, HP DreamColor kijelzők, tárolómegoldások és HP Designjet nyomtatók.

Érzékeltetendő a fejlődést, érdemes összehasonlítani a filmstúdió korábbi animációs alkotásával az újdonságot. A DreamWorks 2001-ben bemutatott „Shrek” filmjének készítésekor 6 terabájt adatra és 5 millió renderórára volt szükség, míg az „Így neveld a sárkányodat” esetében már 100 terabájt és 50 millió renderóra volt a fenti két érték.

Shrek
Így neveld a sárkányodat

A DreamWorks Animation a számítógéppel rajzolt (CG) animációs filmek készítéséhez használt eddigi legkiterjedtebb és legnagyobb teljesítményű renderfarmja segítségével alkotta meg a filmet. A renderfarm – azaz az animációs szekvenciák feldolgozására összehangoltan működtetett számítógépcsoport – több mint 25 ezer processzormagból állt, amelyből közel 10 ezer mag az idő 100 százalékában – tehát 28 héten keresztül napi 24 órában – a film készítésén dolgozott.

A fényhatások kidolgozását a DreamWorks Animation Roger Deakinsre operatőrre bízta. A nagy teljesítményű HP ProLiant back-end blade-szerver tömböt vezérlő HP Z800 munkaállomásokkal Deakins interaktívan, végleges képminőségben vizsgálta és tervezte meg a fényhatásokat, közösen a DreamWorks Animation VFX és CG szakembereivel.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák