Connect with us

technokrata

Már van jobb az iPadnél is – bemutatóvideó

Smart home

Már van jobb az iPadnél is – bemutatóvideó

A HP táblagépe az Apple babérjaira tör: azokon a pontokon erősít, ahol az iPad gyengének bizonyul.

Nem a semmiből bukkant fel a HP táblagépe: az amerikai vállalat már a januári CES kapcsán előrukkolt saját eszközével, az akkor még be nem jelentett Apple iPad ellenében. Maga Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója demózta az eszközt, megnyitóbeszéde alatt. Habár akkor nem lehetett sok mindent megtudni róla, arra elég volt ez a rövid bemutatkozás, hogy az emberekben tudatosodjon: hamarosan újabb front nyílik a mobil eszközök piacán.

Ahogy az iPad megjelent, fel is pörögtek az események: mindössze két nappal az Apple új termékének piacra lépését követően a HP közzétett egy videót, amin saját táblagépéről közöl információkat. Nem meglepő módon kinézete nagyon hasonlít riválisához, de egy táblagéptől nem is lehet mást várni. A lent látható, alig 30 másodperces videó szerint ismert alkalmazások (Skype, Firefox) futtatására képes, akár 16 GB-os memóriakártyát is magába tud fogadni, és – szemben az iPaddel – rendelkezik beépített webkamerával. Emellett USB porttal is ellátták.

Szinte biztosan támogatja majd a Flash-t (amit az Apple-féle konkurens nem), ugyanakkor kérdéses, hogy reagál-e olyan gyorsan majd az ujjmozdulatokra, mint az iPad. Steve Jobs cégének ugyanis ez az egyik aduásza: a táblagépen futó szoftver annyira zökkenőmentesen működik, tizedmásodperces késéseket sem produkál például fényképnézés közben.

Pontos árat és megjelenési időpontot a HP nem tett közzé, így egyelőre nem tudni, mikor és milyen áron válik elérhetővé az iPad (egyik) kihívója.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle