Connect with us

Hirdetés

technokrata

Környezetbarát billentyűzet, lebomló anyagokból

Smart home

Környezetbarát billentyűzet, lebomló anyagokból

A Fujitsu klaviatúrája megjelenésében, tapintásában és árában is a műanyag modelleket idézi.

A Fujitsu bemutatta első, újrahasznosítható anyagokból fröccsöntéssel készített billentyűzetét, amelynek gyártása a műanyag komponensek kiiktatásának köszönhetően kisebb széndioxid-kibocsátással jár. Az eszköznél a műanyag alkatrészek 45 százalékát váltották ki újrahasznosítható anyagokkal. A vállalat arra számít, hogy ezáltal egyedül a KBPC PX ECO billentyűzet esetében mintegy 60 ezer kilogramm műanyagot tud kiváltani évente.

A műanyag billentyűzetektől szinte megkülönböztethetetlen – és a folyadékkiömlésnek ugyanúgy ellenálló – Fujitsu KBPC PX ECO klaviatúra két eleme 100 százalékosan lebomló anyagból készült. A kéztámasz alapanyaga, az Arboform a papírgyártás melléktermékeként ismert lignin illetve bizonyos természetes rostok és adalékanyagok keveréke. A billentyűzet alsó része pedig teljes egészében cellulóz-acetát alapú Biograde-ből készült, és USB-kábele is PVC-mentes.

A billentyűzet környezetbarát jellege nem megy a kényelem vagy a funkcionalitás rovására. Az egység öt kiegészítő funkcióbillentyűje lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyetlen gombnyomással elérje kedvenc alkalmazásait. A kényelemről a hideg műanyagnál jóval kellemesebb tapintású, levehető kéztámasz és ergonomikus billentyű kialakítás gondoskodik.

A Fujitsu környezetbarát billentyűzete már jelenleg is rendelhető a közép-európai régióban. Bekerülési költsége nagyjából megegyezik a hasonló műanyag modellekével.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés