Connect with us

Nagyfelbontás 3D-ben

Smart home

Nagyfelbontás 3D-ben

HD-s tévék és Blu-ray technológia a jóminőségű háromdimenziós moziélményért a Panasonic-tól.

A Panasonic müncheni termékbemutatóján jelenti be új, 50”-os és 65”-os VT20 3D Plazma televíziókészülékének európai bevezetését, valamint DMP-BDT300 3D Blu-ray lejátszójának piacra dobását. A 3D tekintetében a plazma technológia számos előnyt jelent, mint például a képátfedés (crosstalk) csökkentése, éles, tiszta, jó minőségű mozgókép, fényerő hatékonyság és feljavított képminőség, mely még a 2D-s anyagok vetítése esetén is érvényesül. Emellett a Panasonic további információval szolgál majd a RealD-vel nemrég kialakított technológiai kapcsolatáról. A két társaság együttműködésének célja azon eljárások folyamatos fejlesztése, melyek lehetővé teszik az egyre jobb minőségű 3D-s képalkotást, a mind magasabb szintű felhasználói élményt biztosításának érdekében.

Az első két, legújabb technológiával felszerelt Full HD 3D VIERA Plazma HDTV 2010 tavaszán érkezik. A VT20 termékkínálata az 50”-os TX-P50VT20 és a 65”-os TX-P65VT20 készülékeket tartalmazza. Mindkét modell kifinomult dizájnnal rendelkezik, bronzos–fémes keretet kapott. A készülékek mellé automatikusan jár két pár 3D Panasonic szemüveg.

Panasonic Viera TX-P50VT20 – Nagyfelbontás és 3D

Blu-ray 3D fejlesztési központ
Jóval azelőtt, hogy a Blu-ray Association véglegesítette volna a Blu-ray 3D specifikációkat, a Panasonic Hollywood Központ összefogott a stúdiókkal és a hollywoodi kreatív közösséggel, hogy Blu-ray 3D kódolási, valamint menü- és feliratozás tanúsítási kísérleteket folytasson. E korai együttműködés és kutatás biztosította azt a szaktudást az Advanced Authoring Központ számára, melynek révén szakmai tanácsokkal láthatja el a Blu-ray 3D filmek készítőit a tervezés nagyon fontos korai szakaszában.

A Panasonic Hollywood Laboratóriumban (Universal City) nyitotta meg az Advanced Authoring Központ névre keresztelt egységet, mely 3D videokódolási és tanúsítási szolgáltatásokat is nyújt. A modern és a legújabb 3D technolgógiai újításokkal felvértezett Advanced Authoring Központ működése a Blu-ray Disc Association sztenderdjein alapszik. A Központ filmgyártók és stúdiók részére biztosítja a Blu-ray 3D anyagok feldolgozását, interaktív programozást, valamint tanúsítási és adathordozó minősítési szolgáltatását, így ezek 2010 szeptemberétől már forgalmazhatnak Blu-ray 3D lemezeket.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom