Connect with us

Hirdetés

technokrata

HD-s Panasonic videokamerák, 3-MOS rendszerrel

Smart home

HD-s Panasonic videokamerák, 3-MOS rendszerrel

Videorögzítés 1920×1080 pixeles felbontáson, olyan extrákkal, mint Leica objektív, szélzaj-csökkentés, arcfelismerés.

A Panasonic a napokban mutatja be három, 3MOS Full-HD 1920×1080 képpontos videokameráját, melyek egyesítik az 1080/50p felbontású felvételeket (Full-HD – 1920×1080, 50 kép/mp progresszív felvétel) a továbbfejlesztett 3MOS érzékelő rendszerrel. A hibrid típusú HS700 a felvételeket 240 GB-os merevlemezre és SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti, az ikermemóriás TM700 pedig beépített 32 GB-os memórián ill. SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyán tárolja a felvételeket. Az SD-memóriakártyás, kompakt méretű SD700 modell ellenálló a külső hatásokkal szemben, hiszen nincs beépített meghajtó egysége.

A nagy érzékenységű 3MOS-rendszer magas effektív mozgókép képpontszámot biztosít, összesen 7.590.000 képponttal (2.530.000 képpont x 3). A videokamera egyaránt alkalmas 14,2 megapixeles fotók készítésére (Állókép módban), valamint 13,3 megapixeles állóképek kivágására a mozgóképekből. Az új technológia révén a magas pixelszám ellenére is növelhető az érzékenység, és felére csökkenthető a képzaj, így a kamera gyenge fényviszonyok mellett is világos és éles felvételeket készít. A 3-képérzékelős rendszerek klasszikus előnyei, mint a kiváló színvisszaadás, a nagy felbontás és a finom színárnyalás az új 3MOS-os készülékek esetében is fennállnak, legyen szó világos vagy gyengén megvilágított környezetben való alkalmazásról.

Panasonic SD700

A kamerák nagy átmérőjű, F1.5 induló fényerejű Leica objektívvel rendelkeznek. A Crystal Engine Pro képfeldolgozási elektronika részét képező Intelligens Képfelbontási Technológia segítségével továbbfejlesztették a 12-szeres optikai zoomot, így ezekbe a készülékekbe már az új, még részletesebb képeket biztosító 18-szoros Intelligens Zoom került. Az új modellek 35mm-es nagylátószöggel rendelkeznek (önarckép, beltéri csoportképek és tájképek készítéséhez).

Az iA (Intelligens Automata) módot az új kamerákban is megtaláljuk. A rendszer részét képező POWER O.I.S. a korábban alkalmazott képstabilizációs megoldásoknál ötször hatékonyabban semlegesíti az egyébként nehezen kiküszöbölhető, alacsony frekvenciájú vibrációból származó elmosódást. A képstabilizátor Aktív módja pedig azt a célt szolgálja, hogy a felhasználó menet közben is, minden körülmények között, tiszta és éles videókat készíthessen akár nagylátószögű állásban, akár a zoom használata mellett.

Panasonic TM700

Az új modellek a LUMIX fényképezőgépeknél ismert Arcfelismerés (Face Recognition) funkciót is tartalmazzák. Ennek segítségével a készülék felismeri a már elmentett arcokat és a fókuszbeállítást valamint az expozíciót automatikusan úgy optimalizálja, hogy az adott személyről szép felvétel készülhessen, a beállítást pedig mindaddig megtartja, míg a személy az LCD-n látható kép keretein belül mozog. Ez a funkció különösen hasznos például, ha egy társaival játszó kisgyereket szeretnénk megörökíteni úgy, hogy az élesség mindvégig az általunk kiválasztott gyereken legyen, és a kép fényessége is hozzá legyen igazítva.

Haladó fotósok számára, akik nemcsak az automatikus beállításokkal szeretnének dolgozni, a kamera manuálisan állítható szabályozógyűrűt is kínál, mely a zoom, a fókusz, a rekesz, a zársebesség és a fehéregyensúly beállítását teszi lehetővé. Szót érdemel az EVF (elektronikus kereső) és a mikrofonbemenet is.

Panasonic HS700

A korábbi fejlesztésű szélzajcsökkentő funkcióból (Wind Cut) kialakított új szélzajszűrő (Wind Noise Canceller) funkció segítségével a kamera felismeri és kiszűri a szélzajt, így biztosítva a természetes, életszerű hangzást a felvétel során.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés