Connect with us

technokrata

HD-s Panasonic videokamerák, 3-MOS rendszerrel

Smart home

HD-s Panasonic videokamerák, 3-MOS rendszerrel

Videorögzítés 1920×1080 pixeles felbontáson, olyan extrákkal, mint Leica objektív, szélzaj-csökkentés, arcfelismerés.

A Panasonic a napokban mutatja be három, 3MOS Full-HD 1920×1080 képpontos videokameráját, melyek egyesítik az 1080/50p felbontású felvételeket (Full-HD – 1920×1080, 50 kép/mp progresszív felvétel) a továbbfejlesztett 3MOS érzékelő rendszerrel. A hibrid típusú HS700 a felvételeket 240 GB-os merevlemezre és SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti, az ikermemóriás TM700 pedig beépített 32 GB-os memórián ill. SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyán tárolja a felvételeket. Az SD-memóriakártyás, kompakt méretű SD700 modell ellenálló a külső hatásokkal szemben, hiszen nincs beépített meghajtó egysége.

A nagy érzékenységű 3MOS-rendszer magas effektív mozgókép képpontszámot biztosít, összesen 7.590.000 képponttal (2.530.000 képpont x 3). A videokamera egyaránt alkalmas 14,2 megapixeles fotók készítésére (Állókép módban), valamint 13,3 megapixeles állóképek kivágására a mozgóképekből. Az új technológia révén a magas pixelszám ellenére is növelhető az érzékenység, és felére csökkenthető a képzaj, így a kamera gyenge fényviszonyok mellett is világos és éles felvételeket készít. A 3-képérzékelős rendszerek klasszikus előnyei, mint a kiváló színvisszaadás, a nagy felbontás és a finom színárnyalás az új 3MOS-os készülékek esetében is fennállnak, legyen szó világos vagy gyengén megvilágított környezetben való alkalmazásról.

Panasonic SD700

A kamerák nagy átmérőjű, F1.5 induló fényerejű Leica objektívvel rendelkeznek. A Crystal Engine Pro képfeldolgozási elektronika részét képező Intelligens Képfelbontási Technológia segítségével továbbfejlesztették a 12-szeres optikai zoomot, így ezekbe a készülékekbe már az új, még részletesebb képeket biztosító 18-szoros Intelligens Zoom került. Az új modellek 35mm-es nagylátószöggel rendelkeznek (önarckép, beltéri csoportképek és tájképek készítéséhez).

Az iA (Intelligens Automata) módot az új kamerákban is megtaláljuk. A rendszer részét képező POWER O.I.S. a korábban alkalmazott képstabilizációs megoldásoknál ötször hatékonyabban semlegesíti az egyébként nehezen kiküszöbölhető, alacsony frekvenciájú vibrációból származó elmosódást. A képstabilizátor Aktív módja pedig azt a célt szolgálja, hogy a felhasználó menet közben is, minden körülmények között, tiszta és éles videókat készíthessen akár nagylátószögű állásban, akár a zoom használata mellett.

Panasonic TM700

Az új modellek a LUMIX fényképezőgépeknél ismert Arcfelismerés (Face Recognition) funkciót is tartalmazzák. Ennek segítségével a készülék felismeri a már elmentett arcokat és a fókuszbeállítást valamint az expozíciót automatikusan úgy optimalizálja, hogy az adott személyről szép felvétel készülhessen, a beállítást pedig mindaddig megtartja, míg a személy az LCD-n látható kép keretein belül mozog. Ez a funkció különösen hasznos például, ha egy társaival játszó kisgyereket szeretnénk megörökíteni úgy, hogy az élesség mindvégig az általunk kiválasztott gyereken legyen, és a kép fényessége is hozzá legyen igazítva.

Haladó fotósok számára, akik nemcsak az automatikus beállításokkal szeretnének dolgozni, a kamera manuálisan állítható szabályozógyűrűt is kínál, mely a zoom, a fókusz, a rekesz, a zársebesség és a fehéregyensúly beállítását teszi lehetővé. Szót érdemel az EVF (elektronikus kereső) és a mikrofonbemenet is.

Panasonic HS700

A korábbi fejlesztésű szélzajcsökkentő funkcióból (Wind Cut) kialakított új szélzajszűrő (Wind Noise Canceller) funkció segítségével a kamera felismeri és kiszűri a szélzajt, így biztosítva a természetes, életszerű hangzást a felvétel során.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom