Connect with us

technokrata

A világ első 3D-s Blu-ray lejátszója

Smart home

A világ első 3D-s Blu-ray lejátszója

Nem csak a videó: menük és feliratok is három dimenzióban.

A minap jelent meg az Amazon.com kínálatában a Samsung BD-C6900 fantázianévre hallgató Blu-ray lejátszó. Habár még csak előrendelhető a készülék, azzal mindenképpen kivívta a figyelmet, hogy ez az első olyan BD player, ami hivatalosan támogatja a sztereoszkópikus 3D-s megjelenítést.

A koreai cég terméke teljes mértékben eleget tesz a Blu-ray 3D standardnak. Ehhez támogatnia kell a Multiview Video Coding (MVC) kodeket, ami tulajdonképpen az ITU-T H.264 Advanced Video Coding (AVC) kodek kiterjesztése (utóbbi formátumot minden BD-lejátszó kezeli). Az MPEG4-MVC külön tömöríti a bal és a jobb szem számára szolgáltatandó képfolyamot, ezzel általánosságban 50 százalékkal nagyobb adatmennyiséget generálva a hagyományos, 2D-s tartalomhoz képest. Cserébe teljes mértékben kompatibilis a kétdimenziós Blu-ray formátummal, így nem okoz gondot számára 1080p-s videók megjelenítése.

Odafigyeltek a távol-keleti mérnökök a készülék tervezésekor az apróbb részletekre is, ennek köszönhetően nem csak maga a tartalom „mászhat ki” tévénkből, hanem akár a grafikus menük és a feliratok is háromdimenziósak lehetnek. A BD-C6900-as emellett rendelkezik Internet@TV funkcionalitással, így a televízió egyben internetező felületté válhat. A felhasználó előtt megnyílnak az olyan online szolgáltatások, mint a Picasa vagy a Twitter (más kérdés, hogy ki akar tweetelni távirányítóval).

Integrált Wi-Fi teszi teljessé a képet; az eszközért az Amazon.com oldalán 400 dollárt kérnek.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom