Connect with us

technokrata

Új, kompakt Panasonic fényképezőgépek

Smart home

Új, kompakt Panasonic fényképezőgépek

A megújult Lumix sorozat egyes tagjai akár 10 méteres mélységben is vízbe vihetők vagy több méter magasról ledobhatók.

A Panasonic öt új kompakt Lumix fényképezőgépet mutatott be, melyek különböző színváltozatokban, március során válnak elérhetővé a boltokban. A TZ10 és a TZ8 az „Útitárs” TZ sorozat legújabb képviselői. Mindkét modell 25 mm-es ultra nagylátószögű 12-szeres optikai zoomos Leica objektívvel érkezik, a TZ10 emellett képes nagy felbontású videók rögzítésére AVCHD Lite formátumban.

Lumix TZ10

A Panasonic iA (Intelligens Automata) üzemmódjában megtalálható a POWER O.I.S. optikai képstabilizátor, mely kiküszöböli a kéz remegése okozta minőségbeli problémákat. Így szinte teljesen megszüntethető az az elmosódás is, ami az exponáló gomb lenyomásakor vagy az éjszakai fotózás során az ideális expozíció elérése érdekében alkalmazott lassú zársebesség miatt keletkezik. IA módban automatikusan kiválasztásra kerül a fotózás körülményeinek legmegfelelőbb „Jelenet” mód (motívumprogramot), kompenzálja a kézremegést és a fényerő problémákat, valamint a megfelelő helyre állítja az élességet. Az Intelligens Automata mód a TZ10-zel ráadásul videofelvételekor is használható.

Lumix ZX3

A ZX3 8-szoros optikai zoomos Leica objektívvel és 14,1 megapixeles nagy felbontású CCD-vel érkezik, a TZ sorozatú gépeknél is vékonyabb és kompaktabb házban. Az FT2-es modell gumipárnájának és a gép belsejében található üveg- és széngyantának köszönhetően a légmentesen zárt ház teljesen védett a beáramló vízzel, porral és homokkal szemben. Az LCD borítása 10 méteres mélységig ellenáll a víznyomásnak. Az FT2 a „MIL-STD 810F Method516.5-Shock” szabványnak megfelelve ütésálló akár két méteres magasságból való esésig. A készüléket kívülről rázkódást elnyelő anyagok védik, míg az objektív sértetlenségét a rejtett optika biztosítja, hogy a lencserendszernek akkor se essen baja, ha a készülék leesik használat közben. Az objektív egységet egy kiegészítő lengéscsillapító is védi, amely felfogja a sokkhatásokat. A fényképezőgép minden alkatrésze – beleértve az objektívet is – még a mínusz 10 Celsius fokos hideget is kibírja. 28 mm-es nagylátószögű 4,6-szeres optikai zoomos házba rejtett Leica optikával érkezik.

Lumix FT2

Az FX66 25 mm-es nagylátószögű 5-szörös optikai zoomos lencserendszerrel szerelt, melyet szuperkompakt, divatos házba helyeztek a mérnökök, ráadásként a fényképezőgép a legújabb képfeldolgozási technikával (Intelligens képfelbontás) is rendelkezik. Az új megoldás lényege, hogy a kép tartalmának részletes elemzésével, és a különböző képrészletekhez igazodó optimális képfeldolgozási algoritmus alkalmazásával úgy fokozható a képélesség, hogy közben a homogén területek (pl. égbolt, fal) nem válnak szemcsésebbé. Azaz az összetett digitális jelfeldolgozási folyamat végén élesebb, részletgazdagabb képeket kaphatunk, a képminőség romlása nélkül.

Lumix FX66



Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák