Connect with us

Hirdetés

technokrata

Négyszer nagyobb fényerejű plazma kijelző

Smart home

Négyszer nagyobb fényerejű plazma kijelző

A Panasonic új technológiájának köszönhetően 100 watt alá szorították a fogyasztást.

A Panasonic legújabb, négyszeres fényerő-hatékonyságot ígérő plazma kijelző panelje (PDP) minden 2010-es VIERA plazma HDTV-be beépítésre kerül. Emellett a Panasonic 152”-os Full HD 3D plazma kijelzőjébe, valamint a Skype videó hívásokat is támogató VIERA vezeték nélküli HDTV-be is ilyen panel kerül.

Óriásplazma a CES-n

Az új négyszeres fényerő hatékonyságú panelt a 2008-ban megalkotott Panasonic NeoPDP és a 2009-ben elkészült NeoPDP Eco panelek alapján fejlesztették tovább, kétszer illetve háromszor nagyobb fényerő-hatékonyságot elérve az említett modellekhez képest, mely azt jelenti, hogy az új panelek a 3 évvel ezelőttiekkel azonos fényerőt képesek produkálni a korábbi panelek energiafogyasztásának töredékéért.

A panel számos más alkotóelemét illetően is fontos vívmányokkal bír: újonnan fejlesztett foszfor tartalmú alapanyagok, nagy sebességű meghajtási technológia, valamint adaptív jelfeldolgozó technológia az áramfogyasztás csökkentéséért, és új fejlesztések a panel fényerő-szabályozásának teljes folyamatára, mely magában foglalja a kisütést és fénykibocsátást is. A fényerő-szabályozás terén ezeknek köszönhetően egy 42”-os Full HD kijelző mindössze 95 wattot fogyaszt, ami kevesebb egy tipikus villanykörte 100 wattos fogyasztásánál. Mindezek mellett, az új panel olyan kulcsfontosságú fejlesztést is magáénak tudhat, mint az 5 000 000:1 kontrasztarány.

A plazma kijelzők minden egyes képpontja saját fényforrással rendelkezik, ezért nagy betekintési szög jellemzi. Nagy kontrasztarányú, teljes színbontású, magas fényerejű, tiszta és éles képeket produkál, még a gyors mozgású sportjelenetek esetében is.

A folyamatos tudományos fejlődések és a dizájnban megjelenő finomítások, az anyaghasználat és az elektronikus komponensek révén az évek során további fejlesztések várhatóak a plazma panelek fényerő-szabályozásának hatékonyságában. Különösen a 4Kx2K (4098×2160 pixeles) szuper HD felbontású kijelzők további fejlődése segíthet kiterjeszteni a plazma kijelzők más területeken való felhasználását is, úgy mint orvosi eszközök, film stúdiók, utómunkálatokat végző filmstúdiók, oktatás, kormányzati és üzleti felhasználás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés