Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D, egyszerre három monitoron

Smart home

3D, egyszerre három monitoron

3D Vision Surround – háromdimenziós játékok, egyszerre akár három LCD-n is.

Az Nvidia tegnap bemutatta új technológiáját, a 3D Vision Surroundot, ami sztereoszkópikus 3D-s megjelentést tesz lehetővé – egyszerre akár három monitoron is. Az eljárást a vállalat következő generációs kártyái már támogatni fogják. A GF100-as (NV60, GT300, G300) kódnevű GPU-t tartalmazó grafikus vezérlői elég erősek lesznek ahhoz, hogy megbirkózzanak a feladattal. Jó hír a játékosoknak, hogy az Nvidia közlése szerint a jelenlegi, GT200/GT200b chipet tartalmazó kártyák között is lesz olyan, amelyik elbírja ezt a terhelést.

Egyedülálló a világon a maga nemében a 3D Vision Surround, mivel még nem létezik az Nvidia megoldásán kívül olyan fejlesztés, ami háromdimenziós (ráadásul nagyfelbontású) megjelenítést tenne lehetővé, egyszerre három monitoron vagy projektoron. Legnagyobb riválisa, az Ati Eyefinity – amely egyszerre akár hat kijelzőt képes vezérelni – azonban nem tud 3D-s látványvilágot produkálni.

Ehhez persze kellően „erős” LCD-kre van szükség. Az Nvidia szabadalma értelmében mindhárom monitornak (legalább) 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával kell bírnia. Ennek a feltételnek napjaink kijelzőinek zöme nem tesz eleget, tehát nem elég, hogy két új monitor kell a teljes látványvilághoz, valószínűleg a harmadikat is le kell cserélni. Ez igen drágává teszi a 3D Vision Surround technológia használatát, gyors elterjedésére a közeljövőben nem számítunk.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés