Connect with us

A legkelendőbb karácsonyi ajándékok hazánkban

Smart home

A legkelendőbb karácsonyi ajándékok hazánkban

Az LCD tévék, GPS készülékek és netbookok az idei slágertermékek, míg a tavaly főszerepet játszó játékkonzolok iránt visszaszorult a kereslet.

Idén az LCD tévé az egyik slágerajándék, míg játékkonzolból kevesebb kerül a fa alá, mint tavaly – többek között ez derült ki a közel 150 ezer terméket kínáló Depo.hu karácsonyi toplistájából. „Míg tavaly egyértelmű volt a játékkonzolok fölénye – decemberben a top10-be öt hasonló termék is bekerült –, addig idén a legkeresettebb alapgép is csupán a 19. helyet tudta megszerezni.” – mondta Szabari László, a Depo.hu üzletág vezetője – „Az LCD tévék ugyanakkor a legkeresettebb tíz termék közt három helyet is elfoglalnak.”

Az érdeklődés nem csak a tavalyi évhez képest, de az ünnepi bevásárlást megelőző időszakhoz viszonyítva is megnőtt: októberben még csak egyetlen LCD tévé képviseltette magát a top10-ben.

Decemberben egyébként sokan keresik még a GPS készülékeket, netbookokat és számítástechnikai kiegészítőket. Bár a 2007-ben még slágerterméknek számító digitális fényképezőgépek már nem tartoznak a kedvencek közé, idén a negyedik helyet egy digitális képkeret foglalta el.

A hazai toplista – kattintson a képre!

Nem sajnáljuk a pénzt?
A Depo.hu statisztikái azt mutatják, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest az ünnepek előtt nem csökkent az érdeklődés, ugyanakkor idén drágább ajándékokat kerestek a látogatók. Míg a 2008-ban slágerterméknek számító játékkonzolok ára 30 ezer és 80 ezer forint között mozog, addig az idén népszerű LCD tévék közül a legolcsóbb is közel 90 ezer forintba kerül, míg a tizedik helyet elfoglaló modell csaknem 200 ezer forintot kóstál. „Az adatok ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy a kevésbé ismert márkák helyett mindkét évben inkább a jó nevű gyártók termékeit keresték a látogatóink, ami arra utal, hogy számítástechnikai, műszaki cikkek esetén fontos szempont a megbízhatóság” – nyilatkozta Szabari.

A Depo.hu-n keresett termékek közül idén a GPS készülékek, valamint a digitális képkeret számítanak „szerényebb” ajándéknak: míg előbbi ára 20-25 ezer forint körül mozog, addig a top10-ben szereplő képkeret 12 ezer forintért érhető el.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom