Connect with us

technokrata

Színes e-book olvasó

Smart home

Színes e-book olvasó

A következő nagy dobás?

A Packard Bell kicsit átaludta az elmúlt éveket, ezért lemaradt a „netbook-vonatról”. Nemrég úgy döntött a cég vezetése, hogy ez nem ismétlődhet meg a következő évtized első nagy dobásaival kapcsolatban. 2010-es terveik szerint két téren újítanak: noteszgépből tábla PC-vé alakítható készüléket és színes e-book olvasót adnak ki a jövő évben.

Egyelőre nem sok konkrétumot tudni a cég terveiről; a tábla PC készülék az Acer 1820PT-jére fog hasonlítani. 11,6 colos kijelzővel lesz felszerelve, amely természetesen érintőképernyős kialakítású, és speciális, netbookra tervezett tartalomterjesztési rendszerrel bír majd, a zenék és filmek könnyebb elérhetőségének biztosítása végett.

Az Acer 1820PT

Ismeretes, hogy a tábla PC-k – Bill Gates jóslata ellenére – nem voltak képesek széles körben elterjedni az évtizedben, de népszerűségük küszöbön álló robbanását szinte minden évben megjósolják. A Packard Bell ezúttal biztosra megy, és beszáll a vásárlók kegyeiért folytatott harcba.

A vállalat másik terméke valódi újdonság: eddig nem nagyon lehetett a piacon színes elektronikuskönyv-olvasót kapni. A napjainkban elérhető, fekete-fehér (illetve egyes szürkeárnyalatok) megjelenítésére képes termékeket kedvező fogadtatás esetén gyors tempóban válthatják le a színskála nagyobb tartományát lefedő változatok – ezt a hullámot szeretné meglovagolni a Packard Bell.

Mindazonáltal nincs egyedül ötletével az egykor nagyobb ismertségnek örvendő amerikai vállalat: a Samsung, a Bridgestone, a Plastic Logic és a PVI egyaránt hasonló terven dolgozik. Nem kizárt tehát, hogy 2010 valóban a színes e-book olvasók éve lesz – hamarosan meglátjuk.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák