Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az őrülten száguldozó tinédzserek ellen

Smart home

Az őrülten száguldozó tinédzserek ellen

Sebességmérő slusszkulcs, energiatakarékos hosszabbító, tojás alakú “hangszék” a CES-en.

A világ legnagyobb szórakoztató elektronikai vására kitűnő lehetőség a fejlesztő cégeknek, hogy iparági környezetben, nagyközönség előtt és a médiafigyelem középpontjában teszteljék a legújabb fejlesztések gyümölcseit. A Las Vegas-i CES nem is titkolt célja ez, de az sem baj, ha a gyártók egymás ötleteit-tapasztalatait elemezve fejleszthetik tovább termékeiket, akár kéz a kézben a konkurenciával.

Amíg várakozunk a 2010-es januári dömpingre, addig szemezgessünk egy picit és nézzünk meg három innovatív terméket. És hogy valóban innováció vagy simán őrültség, azt mindenki döntse el maga.

Surround tojásszék az Acousticom-tól
Sok minden juthat eszünkbe első pillantásra az Acousticom 5.1-es hangrendszerrel felszerelt székéről. A szülőknek valószínűleg egyből az, hogy „Édesfiam, nem vagy te normális?! Tojást karácsonyra?”

Az Acousticom pedig nagyon is komolyan gondolja, hiszen többek között az Amerikai Védelmi Minisztérium és a NASA beszállítója is. Pilótasisak helyett a vállalat egy Sound Eggel, azaz „hangtojással” lepi meg a 2010-es CES nagyközönségét.

A beépített 5.1-es hangrendszer csak egy dolog. A tojást a televízióhoz vagy a számítógéphez csatlakoztatva úgy szórakozhatunk magunkban, hogy abból a szomszéd szobában egy mukkot sem hallanak, köszönhetően a formának és a belsőt borító hangszigetelő szivacsnak. A székhez potom 1450 dollárért bárki hozzájuthat, ennyiért a külső és a belső színét megrendelés előtt magunk választhatjuk ki.

A meglévő eszközparkunk „bezöldítése”
A fenntartható fejlődés jegyében egyre takarékosabb és hatékonyabb elektronikai eszközök kerülnek a piacra. De miért cserélnénk ki valamit, ami még működik, csak azért, mert már van zöldebb?! Ebben a Tenrehte Technologies munkatársai tökéletesen egyetértenek, ezért is rukkoltak elő olyasvalamivel, ami a már meglévő eszközparkunk energiafogyasztását csökkenti.

A PICOwatt úgy néz ki, mint egy egyszerű hosszabbító. A titok a kis dobozban rejtőzik. A kis készséghez csatlakoztatott fogyasztókat – Wi-Fi segítségével – távolról vezérelhetjük. Az energiafogyasztást, az időzítést, a be- és kikapcsolást akár egy számítógépről vagy egy okostelefonról is kontrollálhatjuk. Csak néhány kattintás, és a mosógép az éjszakai áramon zakatol, de a készenléti üzemmódon veszteglő televízió „kiklikkelésével” is spórolhatunk.

A PICOwatt a Föld Napja alkalmából, 2010. április 22-én debütál 79.99 amerikai zöldhasúért, ami nem kevés. A Tenrehte szerint mindössze két hónap alatt megtérül, ezt követően pedig 10%-kal csökkenti az éves villanyszámlát.

Slusszkulcsmumus a mama kedvenc mazsolájának
A Root Four Imagination időben meghallotta az aggódó szülők jajszavát, így még a kanadai kormány is támogatta 25 ezer amerikai dollárral, hogy megalkossák ezt a kis trükkös kulcstartót. A Safe Driving Monitor egy okos kis kulcstartó, amely folyamatosan rögzíti a sebességet, a megtett távolságot és a fékezési szokásokat is. Ez az adathalmaz bőven elég is, mert a tapasztalatok szerint a fiatalok baleseteinek 80-90%-a gyorshajtás és rossz fékezés következménye. A rendszer egy digitális kijelzővel ellátott kulcstartóból és egy jeladóból áll, amelyet az autó sebességmérőjéhez csatlakoztatva már kész is az emberkedő mazsola rémálma, a digitális tachográf.

A slusszkulcsmumus nem a kémkedést, sokkal inkább a megelőzést szolgálja. Azok a tini vezetők, akik tisztában vannak azzal, hogy figyelik őket, sokkal óvatosabban vezetnek. A készülék piaci sikereihez bizonyára azért a Makarenkói pofon elrettentő ereje is hozzájárul.

A készülék 95 dollárt kóstál, de a rommá tört BMW javítása bizony még többe.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés