Connect with us

technokrata

Rózsaszín netbook az Asus-tól

Smart home

Rózsaszín netbook az Asus-tól

Picike számítógép a gyengébb nem képviselőinek.

A kifejezetten férfias laptopok világában egyedi designnal könnyen fel lehet hívni a figyelmet egy-egy hordozható számítógépre. Az persze már más kérdés, hogy vajon milyen eladási mutatókat lehet produkálni az extravagáns kinézettel bíró masinával. De a piac létezik, amit egyértelműen jelez, hogy időről-időre megjelennek a megszokottól jócskán eltérő külsővel rendelkező példányok.

Ilyen (lesz) az Asus új Eee PC-je is: az 1008P modellszámot kapott netbook kétféle színben válik elérhetővé. Az aranybarna sem mondható átlagosnak a noteszgépek körében, de a „forró rózsaszín” viszi igazán a prímet. Ez a kifejezetten nőknek készülő változat a merész borítás mellett belülről is figyelemre méltó. Az Intel Pine Trail architektúrájára épül: egy 1,8 GHz-en üzemelő N450-es processzort tartalmaz. A központi vezérlőegység mellé 1 GB-nyi RAM társul, illetve az adatok tárolásáról a 160 GB-os kapacitású merevlemez gondoskodik.

Mit érdemes még tudni erről az Eee PC-ről? A 10,1 colos kijelzővel szerelt példány elég nagy már ahhoz, hogy legyen benne hely egy eltávolítható akkumulátornak és egy 1,3 megapixeles, kávába integrált webkamerának. A 802.11b/g/n vezetékmentes hálózati szabványokat és Bluetooth-t is támogató masina Windows 7 Starter Edition operációs rendszerrel kerül forgalomba – hamarosan. A jövő év februárjában debütáló 1008P ára jelenleg nem ismert, de extravagáns kinézete ellenére várhatóan nem lesz túl drága: becslések szerint 300-400 dollár közötti áron lehet majd hozzájutni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák