Connect with us

Hirdetés

technokrata

Smart home

Élet 2020-ban

Pókszámítógép és virtuális billentyűzet.

Tíz év – nem tűnik nagy időnek. De gondoljunk csak vissza, milyen volt az élet 1999-ben! Többségünk még vezetékestelefon-előfizetésre hajtott (a mobil készülékek épphogy megjelentek a piacon), és az analóg modemek vígan sípoltak össze 33 (a szerencsésebbeknek 56) kilobiten. 14 colos katódsugárcsöves monitoron néztük a 640×480 vagy 800×600 pixeles grafikát, a játékokat és filmeket pedig nem boltban vettük vagy letöltöttük, hanem ismerősöktől „szereztük meg”, winchesterrel járkálva a várost. Nem voltak közösségi hálózatok (Iwiw, Facebook), de még MSN és Skype-szerá csevegőkliensek se nagyon. Így nézve már nem is kevés az a tíz év, igaz?

Az Ericsson is gondolt egy nagyot, és Life in 2020 néven saját projektbe kezdett. A svéd vállalat nemcsak kíváncsi a jövőre, hanem egy részét maga akarja megalkotni – például a számítástechnika ma ismert formájának átszabásával. A cég egyik legérdekesebb elgondolása az úgynevezett Spider Computer, vagyis Pók Számítógép.

Mai ésszel szokatlan design tárul a szemeink elé: egy pókszerű, rúdformájú masinát láthatunk, amely az Ericsson szerint (majdnem) mindenre képes, amit egy PC-től elvárunk. Pókszerű lábaival tartja magát, hogy elég magasra kerülhessen projektora, mely révén virtuális billentyűzetet vetít az asztalra. A 2009-es Taiwan Broadband show-n bemutatott prototípust ellátták memóriakártya-olvasóval is, viszont a tapasztalatok szerint elég gyengén muzsikál akkumulátorról. Mindezek mellett nem rendelkezik vezetékmentes hálózati csatlakozással – a készülék tehát erősen „béta állapotban” van.

Tíz év múlva ilyenek lesznek a hordozható számítógépek? A választ még nem tudjuk, de tartsanak velünk a következő évtizedben is, kiderítjük!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés