Connect with us

technokrata

Smart home

Élet 2020-ban

Pókszámítógép és virtuális billentyűzet.

Tíz év – nem tűnik nagy időnek. De gondoljunk csak vissza, milyen volt az élet 1999-ben! Többségünk még vezetékestelefon-előfizetésre hajtott (a mobil készülékek épphogy megjelentek a piacon), és az analóg modemek vígan sípoltak össze 33 (a szerencsésebbeknek 56) kilobiten. 14 colos katódsugárcsöves monitoron néztük a 640×480 vagy 800×600 pixeles grafikát, a játékokat és filmeket pedig nem boltban vettük vagy letöltöttük, hanem ismerősöktől „szereztük meg”, winchesterrel járkálva a várost. Nem voltak közösségi hálózatok (Iwiw, Facebook), de még MSN és Skype-szerá csevegőkliensek se nagyon. Így nézve már nem is kevés az a tíz év, igaz?

Az Ericsson is gondolt egy nagyot, és Life in 2020 néven saját projektbe kezdett. A svéd vállalat nemcsak kíváncsi a jövőre, hanem egy részét maga akarja megalkotni – például a számítástechnika ma ismert formájának átszabásával. A cég egyik legérdekesebb elgondolása az úgynevezett Spider Computer, vagyis Pók Számítógép.

Mai ésszel szokatlan design tárul a szemeink elé: egy pókszerű, rúdformájú masinát láthatunk, amely az Ericsson szerint (majdnem) mindenre képes, amit egy PC-től elvárunk. Pókszerű lábaival tartja magát, hogy elég magasra kerülhessen projektora, mely révén virtuális billentyűzetet vetít az asztalra. A 2009-es Taiwan Broadband show-n bemutatott prototípust ellátták memóriakártya-olvasóval is, viszont a tapasztalatok szerint elég gyengén muzsikál akkumulátorról. Mindezek mellett nem rendelkezik vezetékmentes hálózati csatlakozással – a készülék tehát erősen „béta állapotban” van.

Tíz év múlva ilyenek lesznek a hordozható számítógépek? A választ még nem tudjuk, de tartsanak velünk a következő évtizedben is, kiderítjük!Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd