Connect with us

technokrata

Varázsegér Steve Jobs-tól – bemutatóvideóval!

Smart home

Varázsegér Steve Jobs-tól – bemutatóvideóval!

Az Apple megpróbálja új szintre emelni az egerezés élményét.

Az Apple-nek annyira bejött az Iphone formája, hogy legújabb mutatóeszközén is látszik a kis készülék hatása. És habár telefonálni nem lehet az egérrel, a kommunikációs eszköz egy másik, fontos jellemzőjét szintén megkapta: a Magic Mouse érintésérzékeny. Azaz száműzték a megszokott gombos kialakítást, a felhasználó az ujjai finom érintésével vezérli az egérmutatót.

Mi előnye van ennek? Többek között a nagyméretű dokumentumok jobb „bejárhatósága”: a 360 fokos scrollozás igen könnyen, egyetlen ujjal elérhető; a lapok közötti váltáshoz pedig szintén elég egy ujj. A nagyítás-kicsinyítés két ujjunkkal történik, anélkül, hogy ahhoz a billentyűzet plusz/mínusz gombjait kellene használni. Mindazonáltal az egér funkcionalitása nagymértékben testreszabható, így egyedi mozdulatok is beállíthatók rajta.

A Magic Mouse nem csak azt képes érzékelni, hogy hány ujjunk van éppen az érintésérzékeny felületen, hanem azt is, hogy azokat milyen irányban és milyen sebességgel mozgattuk. Ezek ugyanis mind olyan adatok, amik befolyásolhatják az interakciót.

A kis eszköz természetesen vezetékmentes. Működéséhez szükséges energiát a könnyen cserélhető, AA méretű ceruzaelemekből nyeri. Ezek töltése tehát akár az Apple saját, akár a felhasználó tulajdonában levő egyéb töltővel is történhet.

Egyelőre(?) csak Mac OS X környezetben használható – az operációs rendszer 10.6.2-es kiadásával kompatibilis. Ha azonban siker lesz, nem kizárt, hogy az Apple nagyobb felhasználói tábornak is elérhetővé teszi az eszközt; ezzel pedig akár az Iphone sikerét is megismételheti. Ismeretes, hogy az almás vállalat kommunikációs eszköze robbantotta ki az érintőképernyős mobiltelefonok forradalmát – az Iphone debütálása után jelentek meg a konkurens cégek hasonló készülékei, mint amilyen például a Nokia 5800 Express Music.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd