Connect with us

CES, alig két hónap múlva

Smart home

CES, alig két hónap múlva

A válság ellenére úgy tűnik, nem csökken az érdeklődés a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállítás iránt.

Válság ide vagy oda, a show-nak mennie kell! A Szórakoztató Elektronikai Kiállítás (CES) egy gigantikus méretű nemzetközi szakmai vásár, amelyet minden év januárjában, Nevadában rendez meg a Szórakoztató Elektronikai Szövetség (CEA). A 2010-es CES-re, a 30 termékkategóriában eddig már több mint 2500 kiállító jelezte részvételi szándékát. A világot sújtó pénzügyi krízis ellenére a kiállítói létszám várhatóan megegyezik majd a 2009-es és a 2008-as rendezvényekével.

A világ legnagyobb szórakoztató elektronikai és az Egyesült Államok legnagyobb elektronikai szakmai szemléjét a Las Vegas Konferencia Központban rendezik meg 2010. január 7. és 10. között. A tavalyi évben 2700 kiállító több ezer újdonságára több mint 150 ezer látogató volt kíváncsi.

Consumer Electronics Show, azaz a CES
Az első CES-t 1967-ben, New York városában rendezték meg. Egy évtizeddel később már évente kétszer lehetett a szórakoztató elektronikai piac újdonságaira rácsodálkozni; elsőként minden év januárjában, Las Vegasban a Téli Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (WCES), majd fél évvel később júniusban Chicago-ban, a Nyári Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (SCES). Ez így ment egészen 1994-ig, amikor a sikeres téli vásár után a Chicago-i rendezvény kezdett veszíteni a népszerűségéből.

Amíg a Las Vegas-i kiállítás később is minden évben hozta a papírformát, addig a nyári rendezvények Philadelphia, Orlando és Atlanta próbálkozása után végleg elmaradtak. A Las Vegas Szórakoztató Elektronikai Kiállítás maradt így a világ legnagyobb szakmai szemléje, ahol a szórakoztató elektronikában érdekelt nagyvállalatok, fejlesztő és gyártó cégek évről-évre bejelentik újdonságaikat, bemutatják új termékeiket és a szakmai közönség megismerheti az aktuális technológiai irányzatokat és trendeket.

A CES számos, mára már megszokottnak számító technológia debütálásának is tanúja lehetett. Többek között 1970-ben a videomagnó, 1974-ben a lézer lemezjátszó, 1981-ben a videokamera és a CD lejátszó, 1982-ben a Commodore 64, majd 84-ben az Amiga, 1988-ban a Tetris, 1990-ben a digitális hangrendszer, 1993-ban a Mini Disc, 1994-ben a digitális műholdrendszer, 1996-ban a DVD, 1998-ban a HDTV, 2001-ben a Microsoft Xbox és a plazma TV mutatkozott be a kiállításon.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom