Connect with us

technokrata

LED-es tévék a Sharptól

Smart home

LED-es tévék a Sharptól

Hatalmas kontrasztarány, alacsony fogyasztás – már itthon is bárki megtekintheti az új szériát.

A Sharp idén a berlini IFA kiállításon mutatta be a Full LED háttérvilágítással és a világon legalacsonyabb energiafogyasztással rendelkező új LCD tévékészülékeit. Az LE700E és az LE600E típusjelzésű két új terméksorozat a budapesti Westend Hiltonban szokásosan rendezett Házimozi és Hi-Fi Show-n is megtekinthető lesz október 23. és 25. között. Ezek a televíziók magas, 2000000:1 dinamikus kontrasztaránnyal, jobb színvisszaadással és 90 százaléknál is magasabb egyenletes megvilágítással dicsekednek.

Az LCD mögött elhelyezkedő LED szegmensek nagyobb fényerőt és mélyebb színeket kölcsönöznek a Sharp AQUOS televízióknak. Ez nemcsak a LED háttérvilágításnak köszönhető, hanem az 1920×1080 képpontos full HD felbontásnak és az LE700E sorozatba beépített 100 hertzes technológiának is. Ezen kívül mindkét sorozatban 10 bites jelfeldolgozással rendelkező Full HD 1080p X-Gen LCD panelt alkalmaznak, amely több fényt enged át, így magasabb fényerő érhető el. Továbbá, valamennyi Sharp LCD televízió olyan újfajta panelfelülettel rendelkezik, amely maximális kontrasztot és színeket biztosít amellett, hogy minimalizálja a fény tükröződésének mértékét.

A hidegkatód fénycsöves (CCFL) háttérvilágítással rendelkező hagyományos LCD televíziókhoz képest a LED technológia energiafogyasztása lényegesen alacsonyabb. A 116 centiméteres modellek mindkét új sorozat esetében feleannyi energiát fogyasztanak, mint az azonos méretű, CCFL technológiát használó modellek. A folyadékkristályok újfajta szerkezetének köszönhetően az AQUOS LED televíziók 1 watt energiával magasabb fényerő elérésére képesek, mint a hagyományos készülékek.

„A LED technológia sikere egyértelműen mutatja, hogy a televíziógyártás jövőjének formálásához nemcsak az LCD gyártásban megszerzett tapasztalatra és szakértelemre van szükség, hanem a LED technológia ismeretére is.” – mondta Yoshitaka Tamura, a Sharp Közép- és Kelet Európai részlegének ügyvezető igazgatója.

A kiállításon az LC-DH77 sorozat is megtekinthető lesz. Ennek, ahogy a vállalat többi full HD-s kijelzőjének is, egyik legfőbb jellemzője az ECO-control gomb a távirányítón, amivel közvetlenül aktiválhatók a készülékek környezetbarát funkciói.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom