Connect with us

technokrata

3D-s, Full HD-s óriástévé a Panasonic-tól

Smart home

3D-s, Full HD-s óriástévé a Panasonic-tól

Három dimenzió, 127 centiméteren.

A Panasonic kifejlesztette 50”-es Full HD 3D plazmakijelzőjét és a hozzá illő precíziós aktív 3D-szemüveget, amelyekkel lehetségessé válik a moziszerű, élethű háromdimenziós képek megjelenítése otthonunkban is. Az új kijelző és 3D-szemüveg a Panasonic által a világon elsőként, 2008-ban bemutatott, Full HD 3D plazma házimozi rendszer továbbfejlesztése, amely egy 103”-es (262 cm-es képátlójú) plazmakijelzőből és egy Blu-ray lejátszóból állt. Az új prototípus 50”-es (127 cm-es képátlójú) kijelzővel rendelkezik, amely a legkeresettebb házimozi kijelző méretnek ígérkezik a piacon.

Az 50”-es kijelző a Panasonic újonnan kifejlesztett nagysebességű 3D technológiájának köszönhetően a pixelek gyors megvilágítását is lehetővé teszi, miközben a fényerő nem változik. Az áthallás-csökkentés (crosstalk reduction) technológia minimalizálja a szellemkép-jelenség kialakulásának esélyét, amely akkor jelentkezhet, ha a bal és a jobb szem által érzékelt képek felváltva jelennek meg. Az új plazmakijelzők jó válaszidővel rendelkeznek teljes felbontásnál is. A precíziós aktív 3D szemüveg a Panasonic új technológiájával érkezik, amely pontosan szabályozza a bal és jobb szemmel látható képek megjelenését. Ezek a technológiák hozzák létre a moziélményt nyújtó háromdimenziós Full HD képeket, amelyeknek köszönhetően a néző is úgy érezheti, mintha aktív részese lenne a jeleneteknek.

A cég 3D-s megjelenítéssel kapcsolatos termékei Japánban, Európában és az Egyesült Államok területén kerülnek piacra 2010-ben (a 3D Expanded szabvány jóváhagyásának időpontjától függően).

Technológiai háttér
A Panasonic által fejlesztett nagysebességű 3D-s meghajtó és áthallás-csökkentő technológiáknak köszönhetően a Full HD 3D képek még élesebbek és tisztábbak lettek. Mivel a plazmakijelzők saját megvilágítással rendelkeznek, ezért válaszidejük igen gyors, így a gyorsan mozgó képeket is hibátlanul képesek megjeleníteni. Az áthallás-csökkentő technológia esetében újonnan kifejlesztett, alacsony megvilágítás-kialvási idejű foszforokat és megvilágítás-vezérlési technológiát alkalmazott a Panasonic a szellemkép-jelenség kialakulásának elkerülése érdekében. Mivel az új technológiák a hagyományos kétdimenziós képek minőségének javítására is alkalmasak, megjelenhetnek a cég ezen termékeiben is.

A háromdimenziós képek reprodukciójára a Panasonic a Full HD x 2 szekvenciális képkocka módszert használja, azaz teljes Full HD, 1920×1080-as felbontású képeket vetít mind a bal, mind a jobb szem számára. A szekvenciális képkocka módszert használják a mozikban a 3D-s hollywoodi filmek vetítésénél is.

A precíziós aktív 3D szemüveg pontosan szabályozza a képek megjelenítését, és szinkronizálja a bal és jobb szem által felváltva érzékelt képeket. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy jelentősen csökkenjen az ún. áthallás jelensége, amely a háromdimenziós képfelbontást ronthatja. A szemüvegeket úgy tervezték, hogy a gyerekek és a felnőttek méreteinek egyaránt megfeleljenek.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd