Connect with us

Hirdetés

technokrata

Saját patch a felháborodott Nvidia felhasználóktól

Smart home

Saját patch a felháborodott Nvidia felhasználóktól

Az ATI ellenlábasa gyorsan kiváltotta vásárlói haragját egy piacvédő lépésével – meglepő módon a felhasználók igen gyorsan reagáltak.

Néhány napja kiderült, hogy az Nvidia, új GPU-jának bejelentésével párhuzamosan kiadott driverei révén letiltotta az általa birtokolt PhysX gyorsítási eljárást azon hardvereiben, amelyek ATI Radeon grafikus kártyákkal egy konfigurációban dolgoznak. A döntés nagy felháborodást váltott ki az érintettekből, akkorát, hogy egyes rajongók saját kezükbe vették az ügyet. Hozzáértő programozók lévén létrehoztak egy patch-et, amivel újraengedélyezhető a PhysX funkció a Geforce vagy Ageia chipekkel is rendelkező PC-kben, ha azok Radeon grafikus gyorsítót tartalmaznak.

Az esettel nagy öngólt rúgott magának a zöld gyártó. Ugyan kevés olyan videokártya (vagy diszkrét vezérlő) van ugyanis még forgalomban, ami natívan (hardveresen) támogatja a 3D-s fizikai események élethűbbé, részletesebbé tételét, ám az ilyen hardvert birtoklók jellemzően a fanatikus játékrajongók köreiből kerülnek ki. Őket idegesítette fel a PhysX API letiltása, és ők voltak azok, akik magánakcióba kezdtek.

Egészen pontosan a magát GenL néven hívó rajongó adta közre patch-ét, amely még közel sem végleges. A visszajelzések alapján az update képes a PhysX GPU gyorsítás újraengedélyezésére, a PPU gyorsítás azonban már más téma. GenL viszont azt ígérte, hogy dolgozik a frissítésen.

Az Nvidia – érthető okokból – nem kívánta kommentálni az esetet; mindazonáltal nem is fenyegette meg a lelkes fejlesztőt, hogy távolítsa el patch-ét. Úgy tűnik, hogy egyelőre a felhasználók vannak előnyben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés