Connect with us

technokrata

Saját patch a felháborodott Nvidia felhasználóktól

Smart home

Saját patch a felháborodott Nvidia felhasználóktól

Az ATI ellenlábasa gyorsan kiváltotta vásárlói haragját egy piacvédő lépésével – meglepő módon a felhasználók igen gyorsan reagáltak.

Néhány napja kiderült, hogy az Nvidia, új GPU-jának bejelentésével párhuzamosan kiadott driverei révén letiltotta az általa birtokolt PhysX gyorsítási eljárást azon hardvereiben, amelyek ATI Radeon grafikus kártyákkal egy konfigurációban dolgoznak. A döntés nagy felháborodást váltott ki az érintettekből, akkorát, hogy egyes rajongók saját kezükbe vették az ügyet. Hozzáértő programozók lévén létrehoztak egy patch-et, amivel újraengedélyezhető a PhysX funkció a Geforce vagy Ageia chipekkel is rendelkező PC-kben, ha azok Radeon grafikus gyorsítót tartalmaznak.

Az esettel nagy öngólt rúgott magának a zöld gyártó. Ugyan kevés olyan videokártya (vagy diszkrét vezérlő) van ugyanis még forgalomban, ami natívan (hardveresen) támogatja a 3D-s fizikai események élethűbbé, részletesebbé tételét, ám az ilyen hardvert birtoklók jellemzően a fanatikus játékrajongók köreiből kerülnek ki. Őket idegesítette fel a PhysX API letiltása, és ők voltak azok, akik magánakcióba kezdtek.

Egészen pontosan a magát GenL néven hívó rajongó adta közre patch-ét, amely még közel sem végleges. A visszajelzések alapján az update képes a PhysX GPU gyorsítás újraengedélyezésére, a PPU gyorsítás azonban már más téma. GenL viszont azt ígérte, hogy dolgozik a frissítésen.

Az Nvidia – érthető okokból – nem kívánta kommentálni az esetet; mindazonáltal nem is fenyegette meg a lelkes fejlesztőt, hogy távolítsa el patch-ét. Úgy tűnik, hogy egyelőre a felhasználók vannak előnyben.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd