Connect with us

technokrata

Kétképernyős netbook prototípus – videobemutatóval

Smart home

Kétképernyős netbook prototípus – videobemutatóval

Működés közben látható a két LCD-vel felszerelt, furcsa laptop.

Bizonyára a hazai internetezők közül nem sokan ismerik a Kohjinsha nevet – a japán gyártó annál kedveltebb a távol-keleten. Amiért mégis magyar szót érdemel a vállalat, az legújabb terméke, az egyelőre még prototípus állapotban leledző kétképernyős netbook. És ezt a két képernyőt ne úgy képzeljük el, mint azokat a laptopokat, amelyek fedlapján kis kijelző található – amint az a lenti videón is látszik, itt két, egyenértékű LCD található egymás mellett.

A CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) japán kiállításon debütált masina két darab, 10,1 colos méretű folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, 1024×600 vagy 1366×768 pixeles felbontás mellett. Amennyiben a felhasználónak egyszerre csak egy LCD-re van szüksége, a másik monitor az első mögé csúsztatható, így rejtve el és kapcsolva ki az éppen szükségtelen munkafelületet.

Magát a masinát egyébként AMD processzor hajtja: egy Athlon MV-40-es dolgozik benne. Memóriája maximum 4 GB-nyi DDR2 SDRAM-ot képes befogadni, grafikus gyorsítója pedig DirectX 10-es képességgel bír. A Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel előre „csomagolt” netbook körülbelül 1,8 kilogrammos tömeggel rendelkezik, és maximum 4 centiméter vastag.

Mivel egyelőre csak prototípus létezik a készülékből, sem megjelenési ideje, sem piaci ára nem ismert; akkumulátoros üzemidejéről pedig mélyen hallgat a vállalat.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd