Connect with us

technokrata

Új életre kelhetnek a használt akkumulátorok

Smart home

Új életre kelhetnek a használt akkumulátorok

Az elektromos autók akkumulátorai második esélyt kaphatnak, ezzel olcsóbbá téve az üzemanyag-alapú energiatárolást leváltani hivatott rendszert. Elektromos autókat mindenkinek!

A Reva Electric Car Company és a ZEM Energy bejelentette együttműködését, melynek célja, hogy hatékonyabban használják fel az új REVA NXR (NeXt Reva) és NXG (NeXt Generation) elektromos autó modelljeiben használt lítium-ion akkumulátorokat, mely autókat a Frankfurti Nemzetközi Autó Kiállításon mutatták be szeptember 16-án. A Mobilitás Szolgáltatások magukban foglalják az akkumulátor lízinget, a nyilvános helyeken való töltés alatt felvett áramdíjat, a távmechanikai szolgáltatásokat és a biztosítást.

REVA NXR elektromos autó

Jan Olaf Willums, a ZEM elnöke szerint, „A megfizethető elektromos autók készítésének kulcsa az, hogy részekre osszuk az akkumulátorok értékét az egész életciklus alatt. Az elektromos autókban töltött első életük végén az akkumulátorok még mindig képesek energiát tárolni, melyet egyéb, nem mozgó elektromos berendezéseknél tudunk hasznosítani. Együtt fogunk dolgozni a REVA-val, a ´ZEM Kezdeményezés´ részeként, hogy elkészítsük és teszteljük ezeket az alkalmazásokat, és ezáltal létrehozzuk az akkumulátorok „második életét” és az erre a szakaszra jutó fennmaradó értéküket.

REVA NXG elektromos autó

Chetan Maini, megbízott elnök és a REVA technológiai csapat vezetője szerint: „A második élet előnyeit csökkentett költség formájában tudják élvezni a felhasználók. Majd az akkumulátorok élete végén újrahasznosításra kerül sor, miáltal minimálisra tudjuk csökkenteni a pocsékolást és a környezetszennyezést, mely a REVA „Zöldnek Születik” filozófiájának fontos része.”

A REVA, még az új autója, a REVA NXR előtt – melynek gyártása 2010 elején kezdődik – alapos tesztelés alá vetette a lítium-ion akkumulátor szettjét. Az, hogy a ZEM-mel dolgoznak együtt, segíti a valós adatok begyűjtését és feldolgozását, mindezzel együtt pedig ezek hatékony megértését is – ezek az adatok pedig kulcsfontosságúak az akkumulátor technológia fejlesztésében, és abban, hogy az elektromos autók minél több ember számára elérhetőek legyenek.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle